Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Un weekend cu copiii la Daniel Castle

Unul din cele mai frumoase locuri in care te poti caza, cu copiii sau fara, in Covasna, cu aer nobiliar, este vechiul Daniel Castle, in comuna Baraolt, restaurat cu drag de familia ce il detine in prezent. Fiecare camera are specificul si istoria sa (cea in care am stat noi avea baia construita intr-o incapere secreta, descoperita la renovari), iar altele au picturi originale pe pereti sau alte decoruri speciale.

Copiilor le-a placut cel mai mult curtea castelului, in care au putut alerga in voie, iar noua sala de mese si al sau semineu gigantic, loc de relaxare in familie dupa micul dejun or cina.

Ce poti face intr-un weekend cu copiii la Daniel Castle?

Viziteaza cu copiii si celalalt Castel Daniel

La cativa kilometri departare, un alt castel construit de aceeasi familie nobila nu a avut insa sansa sa fie reconstruit. Se poate insa vizita, custodele sau locuieste la cateva case distanta, si este o vizita frumoasa cu un pic note amare.

Mergi prin Cheile Varghisului, un hike frumos cu copiii aproape de Daniel Castle

Nu foarte departe de castelul Daniel, inca doar alti cativa kilometri de la Varghis, un traseu fantastic, pe malul raului, printre stanci, pesteri si pe podete suspendate, te asteapta. Poteca nu este anevoioasa, si e un traseu potrivit si pentru copii.

Porneste cu copiii in cautarea Izvorului Nebun, langa Daniel Castle

Iti vor da indicatii cei de la hotel, dar tot va trebui sa mergi prin camp, vreun kilometru pornind din curtea castelului, pana la o apa cu bulbuci ce iese din pamant. O mare distractie pentru cei mici!

Mergi pe Drumul Apelor Minerale si opreste sa bei de la sursa apa Biborteni

Biborteni este la cativa kilometri de Daniel Castle, iar la poarta fabricii de ambalare a apei minerale este si un izvor lasat pentru toata lumea. Noi ne-am umplut 2 sticle, dar ne-am mirat si instristat ca in zona nimeni nu vindea apa Biborteni, in restaurante.

O parte din istoria industriala a zonei: Furnalul Bodvaj

Pe un drum forestier vei ajunge la unul din cei mai importanti martori ai istoriei industriale a zonei: Furnalul Bodvaj. O pasarela si un mic urcus prin padure iti permite sa te cocoti in varful sau, pentru o panorama a padurii.

Moara de apa din Batanii Mici

O experienta interesanta pentru copii a fost vizitarea morii de apa functionala din Batanii Mici, unde morarul ne-a facut si o mica demonstratie a puterii apei. In centrul satului te intampina statuia scriitorului Benedek Elek, un loc potrivit de joaca si dezmortire a picioarelor pentru cei mici.

Ulmul din Capeni

Un copac impozant, batran de 300 de ani, premiat copacul anului in Romania in anul 2011, te asteapta chiar pe marginea drumului la un mic popas de 15 minute, cat sa il imprejmuiesti si sa te miri de grosimea trunchiului si ramurilor sale. Ne-am amintit de el si cand am vizitat Batranul Carpatilor, stejarul din Mercheasa, si ne-am bucurat ca am facut cunostinta cu asa personaje naturale remarcabile ca varsta.

Plimbare in Valea Zalanului

La aproximativ 1 ora si ceva de Daniel Castle poti gasi frumoasa Vale a Zalanului si faimoasa Casa a Printului Charles. Noi am gasit casa de oaspeti inchisa, si am admirat-o de dupa porti, dar ne-a placut teribil plimbarea in jur, printre copaci, pe langa diferite bazine cu apa minerala, amenajate cu dichis pentru oricine in mijlocul padurii.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare