Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Pe langa Bucuresti: 20+ idei de excursii de o zi si locuri de vizitat aproape

Ce putem vizita langa Bucuresti, in excursii de o zi sau de un weekend? Ce locuri frumoase de vizitat si explorat putem gasi aproape de capitala? Am grupat mai jos peste 20 de idei de locuri frumoase aproape de Bucuresti, potrivite pentru vizitat in familie sau fara copii. De la parcuri, lanuri de lavanda, manastiri, lacuri, ruine aristocratice sau ferme, gasiti o sumedenie de locuri faine in apropierea capitalei.

Parcuri si ferme, excursii in natura si locuri frumoase de vizitat in apropierea Bucuresti-ului

Chiar la iesirea din Bucuresti prin cartierul Pantelimon este Ferma Animalelor, mereu distractiva pentru copii. O alta ferma care ne-a placut a fost Ferma Cocosu Rosu unde am mancat sanatos, ca la tara, si copiii au avut o sumedenie de distractii. Una din cele mai populare destinatii de relaxare langa Bucuresti este satul Comana, cu parc de aventura, restaurante, ateliere mestesugaresti si frumoasa Delta a Neajlovului.

>> La Comana poti chiar sta peste noapte, la Casa Comana – vezi oferta

O alta ferma tare frumoasa, buna de excursie de o zi, dar si de weekend trip (pentru ca te poti caza in superbe bungalow-uri pe malul unui lac) este Acacia Village, de unde avem multe amintiri frumoase, si mai ales gustoase.

In alta extremitate a Bucuresti-ului te asteapta un parc amenajat recent: Parcul Dendrologic Chitila, din care poti prelungi plimbarea pe malul lacului si prin padurea cu acelasi nume.

Parcul de vacanta Hermes, pe vremuri celebru datorita hotelului ce imita casa familiei Ewing din Dallas, este un alt loc in care puteti merge intr-o excursie de o zi aproape de Bucuresti. Pe langa micul Dallas, veti vedea si un mic tur Eiffel, dar si cai si alte animale de ferma.

Ferma Animalelor, chiar la iesirea din Bucuresti prin Pantelimon, este un alt loc preferat de familiile cu copii pentru o zi de weekend in aer liber. E un loc destul de mic, dar ingrijit, cu multe animale si locuri de joaca, insa in weekend are potentialul de a se aglomera excesiv, mai ales intr-o zi insorita, asa ca recomand prima ora de dimineata dupa deschidere pentru o experienta placuta si mai aerisita.

Viziteaza manastirile de langa Bucuresti, multe idei de excursii de o zi frumoase si pline de istorie

Numeroase manastiri, monumente istorice si arhitectonice, impanzesc zonele din jurul Bucuresti-ului. Putem sa va recomandam sa vizitati Manastirea Cernica, Manastirea Snagov or Manastirea Caldarusani, dar asteptam si de la voi sugestii cu alte manastiri pe care sa le vizitam si noi in viitorul apropiat.

Excursii pe urme aristocratice in apropierea Bucuresti-ului

O plimbare pe Domeniul Stirbey este o idee minunata de petrecut o zi de weekend (aici se organizeaza si festivaluri de muzica), la fel ca si o plimbare la Palatul si Parcul Mogosoaia.

Si putin mai departe, dar tot potrivit pentru o excursie de weekend langa Bucuresti, este Ansamblul Brancovenesc de la Potlogi, si arhitectura lui tipica extraordinara, incarcata de istorie.

Domeniul Manasia, cu o istorie de aproape 200 de ani, este unul din cele mai delicate conace din Baragan, si unul dintre cele care a fost norocos de-a lungul timpului, si a supravietuit incercarilor oferite de razboaie si comunism. Acum este impecabil restaurat, atat cladirea principala cat si superbul parc din jur, si functioneaza ca centru de evenimente private, dar uneori organizeaza si diferite evenimente deschise publicului, cu rezervare, precum tururi pe domeniu, pranzuri haute cuisine sau picnicuri de vara. La un astfel de pranz delicios am participat si noi, recent, precedat de un tur ghidat prin conac.

Cina cu peste proaspat pe malul Dunarii, la o ora de Bucuresti

De cateva ori pe an, pe seara, vara, evadam din Bucuresti pentru a lua o cina cu peste proaspat direct pe malul Dunarii, la apus. Avem doua destinatii testate pana acum, la o ora de Bucuresti, deci fezabile pentru o excursie de dupa amiaza: Giurgiu si satul Chiciu de langa Calarasi (de unde se ia feribotul pentru Silistra, Bulgaria). Amandoua vin la pachet cu peisaje frumoase dunarene si mancare buna.

Tot langa Calarasi avem in plan, dar nu am ajuns inca, sa petrecem o zi, sau chiar si o noapte pe Plaja Samskara. Vezi posibilitatile de cazare aici, chiar pe malul Dunarii.

Racoreste-te cu o excursie pe malul lacurilor de langa Bucuresti

Bucuresti-ul este inconjurat de o salba de lacuri, si multe dintre ele sunt perfecte pentru o plimbare de weekend. Noi ne-am plimbat de-a lungul timpului pe langa lacul Fundata (celebru printre windsurferi), la Belciugatele (unde te asteapta si un restaurant si o mica ferma cu loc de joaca), dar si la Amara (statiune balneoclimaterica, unde sunt si cateva hoteluri la care te poti caza).

Snagov, destinatia preferata de evadare a bucurestenilor

La Snagov poti merge pentru o zi sau pentru un weekend. Palatul Snagov din pacate nu poate fi vizitat fara a fi invitat la un eveniment acolo, dar lacul Snagov merita din plin, si pe malul lui sunt tot felul de locatii unde poti manca, te poti balaci in piscine, merge la spa sau chiar te caza. Noi am testat de-a lungul timpului multe: Snagov Clu (rezerva aici), si am povestit despre cum a fost la Gradina Vlahiia, Vila 23 or Country Spa Retreat.

>> Daca vrei sa faci mai mult decat o plimbare de o zi din Bucuresti, poti sa rezervi si peste noapte la Snagov: Gradina Vlahiia | Country Spa Retreat | alte optiuni de cazare in Snagov

In cautarea unui lan de lavanda langa Bucuresti – o alta idee de excursie din capitala de o zi

In ultimii ani au tot aparut in Romania lanuri de lavanda, ce iti permit sa le vizitezi si chiar sa organizezi sedinte foto, si noi am gasit unul la o ora si un pic de Bucuresti, langa Calarasi: Romanta lavandei, si acolo ne-am petrecut o dupa amiaza de iunie. In anii viitori intentionam sa vizitam si altele, deoarece lavanda are o perioada scurta de inflorire, in general in a doua parte a lunii iunie.

Drumetii si trasee de munte de o zi cu plecare din Bucuresti

Uneori ai pofta de munte, si doar o zi la dispozitie. Alteori vrei sa explorezi intr-o modalitate cat mai safe in pandemie, si alegi sa dormi inapoi la tine acasa. Pentru aceste cazuri am compilat o lista de posibile destinatii de drumetii la munte de o zi, din Bucuresti.

Descopera din obiectivele ascunse din Prahova, in si in jurul Ploiesti-ului

La maxim o ora si jumatate de Bucuresti poti gasi o sumedenie de locuri frumoase ascunse prin Prahova, in umbra mult mai cunoscutei Valea Prahovei. Nu uita nici de Campina si ale sale atractii turistice, sau de Drumul Vinului Prahova, si in aceasta zona viticola atat de aproape de Bucuresti poti face numeroase excursii faine de o zi, cu mancare delicioasa, si, pentru non-soferi, cu degustari de vin. Cateva sugestii: Casa Timis (fosta Conacul Domnitei Ralu) sau Vinalia – Conacul din Ceptura. Poti (si recomand cu drag) un stop si in Ploiesti, vei gasi aici, la o ora de Bucuresti, o sumedenie de muzee extrem e interesante.

>> Recomandari de cazari in Prahova – vezi oferte: Casa Timis | Vinalia – Conacul din Ceptura | Sky Blue Hotel

Exploreaza judetul Buzau, idei nenumarate de excursii de o zi langa Bucuresti

Un alt judet „vecin apropiat” cu capitala, Buzau, te asteapta sa il descoperi intr-o excursie de o zi (sau mai multe). Buzau iti ofera o gama larga de obiective turistice ce asteapta sa fie explorate: munti, cascade, manastiri, vulcani noroiosi, locuri antice, muzee. Am intocmit o lista cu obiectivele turistice explorate de noi pana acum in Buzau, dar si cu cateva dorinte pentru excursii viitoare.

O idee mai altfel de o excursie de o zi pe langa Bucuresti: inchiriaza cu un grup de prieteni o locatie interesanta de evenimente

Chit ca aveti ceva de sarbatorit sau nu, in ultima vreme au aparut tot felul de locatii faine pe langa Bucuresti, cu piscine, gratare, locuri de joaca pentru copii si alte facilitati, accesibile din centrul orasului in sub o ora, ce pot fi inchiriate pentru o zi de cate un grup, chiar si fara vreun eveniment special. Noi am vizitat un astfel de loc recent, la un eveniment, ce e e drept, dar ne-am imaginat ce dragut ar fi si sa vii, cu prietenii, acolo, pentru o zi de relaxare. Cel din pozele de mai jos se numeste Wedding House, si este aproape de autostrada Bucuresti-Pitesti, la margine de padure, dar are mai multe zone ce pot fi inchiriate separat, una dintre ele, cu piscina, potrivita pentru o zi cu copiii.

Si inca un sfat, daca nu esti din Bucuresti, si nu ai venit aici cu masina, poate fi un pic dificil sa iesi din oras pentru a vizita in jur. Mare parte din locurile prezentate in acest articol sunt greu sau imposibil accesibile cu transportul in comun, asa ca cel mai usor te poti plimba in jurul capitalei inchiriind o masina. Iar recomandarea mea pentru inchirierea de masini este Discover Cars, cu peste 10000 de locatii in intreaga lume si mai mult de 500 de parteneri. Motorul de cautare si comparare de preturi este usor de folosit, iar preturile afisate sunt fara taxe extra ascunse. In plus, Discover Cars are un scor foarte bun pe Trust Pilot.


Iar daca vreti sa organizati o excursie mai lunga, iata 7 idei aproape de capitala pentru excursii frumoase de weekend langa Bucuresti or 5 evadari de weekend de toamna (sau de orice anotimp). Sau, de ce nu, exploreaza propriul oras: Bucuresti are atatea locuri minunate in care sa te plimbi!

Pin it!

PS: Voi ce ati mai descoperit pe langa Bucuresti, ce locuri frumoase de vizitat aveti sa ne recomandati si noua?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare