Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Evadare de o zi din Bucuresti: Plimbare la Comana

Unde sa mai evadezi timp de o zi din Bucuresti-ul cel aglomerat si poluat? Comana, pe drumul inspre Giurgiu or Bulgaria este mereu o solutie buna si la indemana, ajungind aici in mai putin de o ora din centrul capitalei.

Nu cred ca a mai ramas multa lume care sa nu stie de Comana, in special de Aventura Park sau de pranz pe malul Deltei Neajlovului, la Casa Comana. Populare sunt si plimbarile cu barca printre stufaris sau tiroliana cea mare peste apa. In ultima vreme s-a dezvoltat substantial acest domeniu, cu noi si noi posibilitati de plimbare sau petrecere a timpului. Dar sa o luam pe rand!

Ce mi-a placut mie la Casa Comana cu copiii?

Traseul de aventura din AventuraPark Comana

Lucas l-a facut pe cel mai usor, pentru cei mai mici, cu noi, acum cativa ani. Si cu scoala, la Scoala Altfel, a revenit pentru inca doua trasee in acest an. Stiati ca traseul pentru cei mai mici se numeste Apolodor pentru ca Gellu Naum, autorul cartilor cu simpaticul pinguin, este originar din Comana?

Plimbare pe malul apei la Comana

S-au schimbat lucrurile in ultimii ani, si au fost facute tot felul de alei pe malul apei Deltei Neajlovului, poduri si curbe de unde poti admira pasaretul, nuferii albi si stufarisul.

Tiroliana peste apa

A fost hightlight-ul excursiei cu scoala, asa ca ma declar si eu incantata de ea.

Gradina cu mirodenii de la Casa Comana

Mirosea tare frumos in gradina, de partea cealalta a apei fata de restaurant, si a fost locul meu preferat. Mirosul de levantica merge tare bine cu un Aperol, iar pozele intre floricele mov au iesit tare frumos.

Si aici, relaxanta e si terasa „La gradina”, sa bei o limonada si sa mananci o inghetata pe sezlonguri si pufuri, in miros de levantica.

 

Pranzul cu copiii la Casa Comana pe malul apei

E o locatie tare simpatica de pranz, pe ponton, pe malul apei, iar mancarea este gatita cum trebuie. Si seara ar fi frumos, dar atunci cam apar tantarii. Vom reveni insa la un apus de toamna, cand speram ca enervantele gaze vor mai fi disparut.

Vizita cu copiii la moara de hartie si Satul mestesugarilor din satul Comana

In apropiere de Aventura Park Comana si Casa Comana, la cativa kilometri, in satul cu acelasi nume, pe coama unui deal, se gaseste o moara cu totul neobisnuita. Este o moara de hartie, care recicleaza pe cea veche, pentru a se face foi noi, cu care fac tot felul de carnetele si felicitari.

Este organizat si un mic muzeu al hartiei, cu vechi aparate de printat sau facut hartie, iar copiii pot participa la un atelier in care sa invete si sa faca chiar ei coli de hartie. Dar si alte mestesuguri sunt prezente in diferite casute, si pot fi organizate si alte tipuri de ateliere pentru copii.

 
Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare