Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  Evadare de dupa amiaza langa Bucuresti: Lan de lavanda si cina la Dunare in Calarasi

Gandidu-ne cu nostalgie la insula Tasmania din Australia si dealurile mov de levantica din nordul ei, am decis sa vizitam un lan din cele cateva lanuri de lavanda ce au aparut si la noi in Romania, cateva dintre ele aproape de Bucuresti, langa casa noastra.

Un lan de lavanda aproape de Bucuresti: Romanta lavandei, langa Calarasi

Am ales sa pornim la drum dupa amiaza, pentru a prinde lumina frumoasa de sfarsit de zi, si am reusit si sa ocolim vremea capricioasa de iunie, astfel incat atunci cand am ajuns la lanul de lavanda Romanta lavandei Calarasi ne-a intampinat un soare perfect si mirosul dulce al levanticii.

Ne-am plimbat printre sirurile mov de levantica, ne-am bucurat de parfumul lor si am facut tone de poze. La sfarsit am cumparat de la proprietari o sticluta cu ulei de lavanda (bun pentru relaxare si calm, avem unul cumparat in Tasmania, testat cu succes pe copii inainte de somn, are un miros care te indeamna la somn), si o sticluta de apa de lavanda, care se pare ca este buna pentru cicatrizari. Dar si cateva buchete de levantica proaspata.

Cina pe malul Dunarii, langa Calarasi, cu vedere la Bulgaria

Dupa un pic de research si cautare, am descoperit langa Calarasi, de unde iei feribotul inspre Silistra, Bulgaria, doua restaurante cu terasa la Dunare, la doi pasi de imbarcarea pe ferry: Monica si Baden. Dintre cele doua l-am ales pe cel mai nou, Baden, cu o terasa mare si vedere frumoasa la fluviul de granita, si am privit cu nostalgie cum traversau masinile pe bac, regretind un pic ca nu aveam pasapoartele la noi, mai ales ca de o zi traficul s-a deschis din nou normal intre Bulgaria si Romania.

Citeste si alte 20 de idei de excursii de o zi aproape, langa Bucuresti.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare