Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Drumetie cu copii la Podu cu Florile si lacul Bolboci, in Muntii Bucegi

Adaug o noua drumetie nu mai buna de obisnuit copiii pe munte, usoara, dar cu peisaje spectaculoase, in Muntii Bucegi. De data aceasta, de un 1 iunie cu vreme instabila si sanse mari de ploaie, ne-am riscat totusi (si am castigat panorame superbe) si am pornit cu masina pe TransBucegi, cu ideea de a ajunge la Podu cu Florile, langa varful Zanoaga Mare.

Lacul Bolboci, plimbare pe baraj si mancare la Cabana

Pe drum asfaltat poti urca din Sinaia pana la Cabana Bolboci si lacul cu acelasi nume, in nuante de turcoaz, si primul popas il poti face aici pentru o plimbare pe barajul ce strajuieste apa. Tot la cabana poti poposi pentru un pranz cu ciorbe, bulz, gratar or cascaval pane.

Cum ajungi la Podu cu Florile de la Cabana Bolboci

Imediat inainte de Cabana Bolboci porneste un drum in sus, forestier. Pana la Podu cu Florile ai de parcurs aproximativ 4km de urcat agale, si in functie de ploile recente si capacitatile masinii si ale soferului, o parte din ei ii poti parcurge motorizat. Cu aproximativ 1km inainte vei trece pe langa Cabana Podu cu Florile.

De sus, peisajul este ametitor in toate directiile. Vei vedea Lacul Bolboci in intregime, intr-o panorama nu tocmai cunoscuta, dar si alte varfuri din Bucegi, si zona Pestera. In plus, platoul imens de piatra, aproape rotund, de langa varf, este un loc minunat pentru copii sa alerge in voie sau sa scrie mesaje cu pietre.

Voi pe unde v-ati mai plimbat prin Bucegi?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare