Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Idee de roadtrip prin Romania, din Bucuresti pana in Bihor

Daca tot e vremea de redescoperit Romania, vin cu o propunere de roadtrip din Bucuresti tocmai pana in Bihor. La prima vedere, traseul dus dureaza undeva peste 7h, si il poti face in doua variante, via DN1, prin Brasov, or pe DN7, pe Valea Oltului. Noi am ales sa facem o bucla, si la dus am mers prin Brasov, dar de intors ne-am intors via Sibiu si Valea Oltului. Si iata care ne-a fost planul:

O noapte sub ziduri de biserica fortificata, in Crit

Zona Rupea si ale sale minuni este o zona pe care o frecventam des, si am vizitat numeroase biserici fortificate (printre care si cele inscrise in UNESCO, Saschiz si Viscri), vulcanul Racos de mai multe ori, si alte atractii turistice. Dar pana acum, desi chiar am stat un weekend intreg in satul alaturat, Mesendorf, nu vizitasem Crit si a sa biserica. Asa ca atunci cand ne-am uitat bine pe harta pentru a ne face traseul de roadtrip prin Romania, din Bucuresti pana in Bihor, pentru unul din weekendurile lungi de la inceput de vara, ochii ne-au picat pe Crit, si am ales sa dormim o noapte in casa parohiala lipita de biserica fortificata, renovata si denumita Casa Krauss.

>> Rezerva si tu o noapte la Casa Krauss in Crit.

Pranz in Sighisoara cea colorata

Sighisoara este mereu o idee buna de popas, sa ii iei la pas strazile pietruite si sa iei pranzul la una din terasele din batrana cetate cocotata pe deal, alt obiectiv UNESCO al Romaniei.

>> Daca ai mai multe zile la dispozitie, poti sa iti rezervi si in Sighisoara o noapte.

Popas de roadtrip prin Romania langa Cluj, la Stufarisurile de la Sic si Castelul Banffy din Bontida

Doua dintre locurile fascinante de langa Cluj sunt Stufarisul Sic si Castelul Banffy din Bontida, situate la 20 de minute unul de altul si la o ora de Cluj. Poti cu usurinta face un popas la ele in roadtrip-ul prin Romania din Bucuresti in Bihor. Daca ai mai mult timp la dispozitie, si opresti mai mult de cateva ore, poti sa mai explorezi imprejurimile Cluj-ului.

Descopera Cluj-ul!

Daca nu l-ai vizitat inca pana acum, e momentul sa iei la pas Cluj-ul. Sau macar sa te opresti pentru o cina, in drum spre Bihor, in vest. Restaurante faine cu siguranta gasesti nenumarate in Cluj.

>> Rezerva-ti o cazare in Cluj

Pentru dezmortire, fa un popas activ: Hike pana la Piatra lui Dan, deasupra lacului Tarnita

O sa iti ia in jur de cateva ore, dar este una din cele mai frumoase privelisti din Romania.

Si ai ajuns in Bihor: prima explorare iti propun sa o faci in zona Padurea Craiului

Noi ne-am cazat in satul Grosi, la Catunu lui Victor (il gasesti pe airbnb), dar cu siguranta gasesti cazari diferite si in Suncuius or Vadu Crisului, aproape de obiectivele din zona Padurea Craiului.

In zona Padurea Craiului gasesti o sumedenie de activitati pentru iubitorii de natura, dintre cele mai variate: de la cele pline de adrenalina precum via ferata or rafting, pana la drumetii domoale, plaja cu nisip pe malul stancos al Crisului Repede, poteci tematice pentru copii si olarit cu traditie in Vadu Crisului.

Insa ce sunt cu adevarat remarcabile sunt pesterile, 4 la numar amenajate, si mult mai multe doar pentru speologi, adevarate minuni ale naturii, extrem de variate intre ele, pe care, daca ai timp suficient, iti recomand sa le iei la rand. Noi am reusit sa exploram 3 din 4: Pestera de cristale de la mina Francu, o bijuterie a naturii, Pestera Unguru Mare, locuita din neolitic si pestera Vadu Crisului, la care accesul se face pe un traseu foarte pitoresc. Pestera Meziad am lasat-o pe o data viitoare.

Mergi la comunitatea slovaca din Sinteu, si mananca la Huta Slavia

Un complex turistic minunat, si o masa traditionala slovaca, vei gasi in satul Sinteu, la Huta Slavia, unde o comunitate de slovaci traieste de sute de ani. Un loc care merita cu prisosinta vizitat cand esti prin zona, la doar jumatate de ora de Padurea Craiului.

Da o fuga si pana in Oradea

Oradea, orasul palatelor art nouveau, merita cu prisosinta o fuga, sau chiar o sedere mai indelungata. Noi am fost foarte placut impresionati de oras, plus ca poti face o balaceala pe cinste in apele termale din jurul orasului.

>> Rezerva o cazare in Oradea

Intoarcere in Bucuresti via Sibiu, pentru un roadtrip bucla prin Romania

Sibiu e mereu o idee buna, mai ales pentru o masa de pranz delicioasa, dar si pentru a te plimba prin frumoasele sale piete din centrul vechi, or prin Muzeul Astra sau Zoo. Ca si pana acum, daca ai mai mult timp la dispozitie poti poposi aici mai multe zile, locuri in zona de vizitat sunt din belsug. Din calatoriile noastre, putem recomanda celebrul drum Transagarasan, Castelul de Lut si biserici vechi precum Abatia Cisterciana de la Carta, Cisnadie si Cisnadioara.

>> Rezerva cazare in Sibiu

Valcea, un ultim popas in roadtrip-ul nostru de Rusalii prin Romania

Un ultim popas am facut in roadtrip-ul nostru prin Romania: dupa ce am terminat de traversat Valea Oltului ne-am oprit pentru o cina la inaltime, cu priveliste la apus, in Valcea. Ne grabeam sa ne intoarcem la Bucuresti, asa ca am plecat inspre casa direct dupa ce am terminat de mancat, dar Valcea are si ea multe secrete de descoperit de catre vizitatorii sai.

>> Cauta cazare in Valcea

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare