Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Excursie de o zi din Cluj: Stufarisurile de la Sic si castelul Banffy din Bontida

Cu ocazia unui roadtrip recent prin Romania am ajuns in zona Cluj-ului, si am decis sa facem o mica excursie pentru a vizita doua locuri apropiate de centrul urban, la care ne doream demult sa ajungem: Stufarisul de la Sic si castelul Banffy din Bontida.

Stufarisurile de la Sic, un loc surprinzator in apropiere de Cluj, o excursie de o zi minunata in natura

Cea mai intinsa suprafata de stuf din Romania, dupa Delta Dunarii, se gaseste la 60 de km de Cluj, in fost sat minier de sare, la Sic. Printre stuful de la Sic, admirind flora rezervatiei naturale, si, cu putin noroc, si parte din fauna (mai ales pasari si reptile si amfibieni, despre care poti afla pe panourile dintr-un foisor la intrare) te plimbi pe un ponton de lemn, lung de 1 kilometru. La jumatatea distantei pe ponton te asteapta si un turn de observatie, construit din lemn, pentru a putea admira zona, stufarisul si dealurile verzi inconjuratoare, de sus.

La 10 minute de Stufarisurile de la Sic te asteapta o dovada a trecutului minier de sare a acestui sat: o piscina in mijlocul dealurilor, cu apa sarata, in care poti veni sa te balacesti pe timp de vara.

De altfel, prin intreaga zona este o placere sa te plimbi, nenumarate lacuri, intre dealuri verzi, fiind amenajate pentru pescuit si picnic-uri.

Castelul Bánffy de la Bonțida

In trecut cunoscut ca si Versailles-ul Transilvaniei, iar acum cu faima de Electric Castle, Castelul Bánffy de la Bonțida este un loc frumos si plin de istorie ce merita vizitat chiar si in actualul stadiu de ruine si in afara oricarui festival (anul acesta fiind anulate din cauza pandemiei de coronavirus).

In fostele bucatarii ale castelului este organizata acum o cafenea, ce te asteapta cu socata si inghetata, iar pe malul micului iaz bancute de lemn in forme interesante te imbie la un moment de relaxare. Iar alaturi un loc de joaca atipic, cu multi cai de lemn de dimensiuni diferite, ii asteapta pe copii.

Daca ti-a placut sa citesti despre Stufarisurile de la Sic si castelul Banffy de la Bontida, citeste si alte 8 idei de excursii in jurul Cluj-ului. Iar daca imi poti recomanda si alte destinatii, nu mi-ar strica la urmatoarea vizita in zona.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare