Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Un weekend cu copiii in casute jumatate sub pamant la Dealu Verde

O pensiune noua si cu totul speciala a aparut in peisajul cazarilor atipice din Romania. Este vorba de Dealu Verde, din Porumbacu de Sus, care este la propriu un deal, verde (probabil alb iarna), in care sunt „infipte” casute albe cu geamuri mari, un loc parca desprins din basmele cu spiridusi.

Ce poti face la Dealu Verde?

In primul rand, copiii, dar si adultii, vor explora locatia mai mult decat deosebita. Camerele-casute sub pamant sunt dispuse pe nivele, iar la „parter”, adica la baza dealului, este receptia si restaurantul, cu terasa, dar si inauntru, unde vei lua cina si micul dejun.

>> Rezerva si tu nopti de cazare in casutele sub pamant de la Dealul Verde

Apoi pe fiecare nivel este cate un ciubar cu apa calda, un loc minunat de relaxare cu priveliste la Muntii Fagaras si Dealu Verde, bun pentru petrecut timp intre doua plimbari si drumetii.

Din fata Dealului Verde o poti lua agale la plimbare, in stanga sau in dreapta, prin padure, pe drumurile forestiere.

>> Rezerva si tu nopti de cazare in casutele sub pamant de la Dealul Verde

Ce poti vizita si vedea in jurul pensiunii Dealu Verde?

Castelul de lut, la doi pasi de Dealu Verde

Incepe chiar in Porumbacu de Sus cu o vizita la un obiectiv ce a devenit foarte faimos in ultima perioada: ineditul Castel de Lut din Valea Zanelor. Noi l-am vizitat cu alta ocazie, si poti citi aici despre experienta noastra la Castelul de lut, de data aceasta ne-am oprit langa el doar pentru o poza.

Abatia cisterciana de la Carta

Alt obiectiv demn de luat in seama, aproape de Dealul Verde si Porumbacu de sus, este Abatia cisterciana de la Carta, o biserica aparte, cu ruine extrem de scenice. Noi am mai vizitat frumoasa Biserica cisterciana de la Carta acum cativa ani, dar in formula incompleta, asa ca am profitat sa o mai vedem o data, de data aceasta toata familia.

Herghelia de la Sambata de Sus

Cand am ajuns noi se pare ca celebra herghelie era inchisa, si am apucat doar sa intrezarim ruinele castelului Bruckental si doar cativa cai din rasa lipitana. Vom reveni pentru a o gasi deschisa si a o putea vizita pe indelete cu alta ocazie.

Plimbare si pranz la Pastravaria Albota

Complexul turistic Albota e un loc tare simpatic de vizitat, mai ales cu copiii. Pestii din bazine vor reprezenta o atractie pentru cei mici, iar pe langa sunt amenajate trasee senzoriale si de hidroterapie, dar si bazin de pescuit sau loc de joaca. Pe terasa pastravariei poti lua si masa cu vedere la bazinele de pesti si la culmile muntilor Fagaras.

Porneste pe Transfagarasan, cea mai faimoasa sosea din Romania, care incepe foarte aproape de Dealu Verde

Faimoasa prin zeci de articole si emisiuni tv, Transfagarasan incepe foarte aproape de Porumbacu de Sus, si poti porni pe ea. Vara, cand se deschide Transagarasan, poti ajunge pe ea pana la Balea Lac si apoi in continuare la Barajul Vidraru si inspre Arges, iar iarna dinspre Sibiu poti urca doar pana la Balea Cascada, de unde, daca functioneaza poti continua cu telecabina pana inspre Balea Lac si (in lunile friguroase), Hotelul de gheata. Sau te poti opri doar sa admiri cascada, in perioadele cu multe ploi, cu debit impresionant, asa cum am facut noi de data aceasta.

Fa o vizita si in Sibiu

La 40 de minute de Dealu Verde este frumosul Sibiu, care de fiecare data ne incanta cu pietele sale cochete si restaurantele delicioase, asa ca nici de data aceasta nu am ratat o vizita. Daca nu le-ai vizitat deja, nu te rezuma doar la o plimbare frumoasa prin centrul vechi si un urcus in Turnul cu ceas, ci mergi si la Gradina zoologica si Muzeul satului ASTRA.

Admira bisericile fortificate din Transilvania

In zona, o salba de biserici forticate te asteapta sa le admiri. Unele se pot vizita si in interiorul zidurilor groase de aparare, iar altele pot fi admirate din afara, intr-un frumos roadtrip prin Transilvania.

Citeste despre Bisericile fortificate din Transilvania aflate sub protectia UNESCO.

Mergi in centrul Romaniei la Dealu Frumos

Calculat se pare dupa Al Doilea Razboi Mondial, centrul Romaniei ar parea a fi in satul Dealu Frumos. Pe un deal, cum altfel. O atesta un monument si o placuta la intrarea dinspre Sighisoara in localitate, desi alte studii mai recente ar sugera ca mai degraba Fagaras ar fi adevaratul centru. Ei, cum sunt pasionata dupa linii si puncte imaginare pe glob, nu puteam rata o oprire la centrul propriei tari si o poza cu placuta aferenta. Dar vei gasi in Dealu Frumos si o biserica fortificata impozanta, si case cu arhitectura interesanta,

Un ultim popas in weekendul nostru petrecut la Dealu Verde, inainte de a porni spre casa, in Sighisoara

Traseul nostru de data aceasta (ca si cu o alta ocazie in nuante de verde, cand am petrecut un alt weekend transilvanean la Valea Verde) a avut si o oprire, la final, in Sighisoara, inainte de a porni spre Brasov si inapoi la Bucuresti, via un popas de o noapte si o zi la Breaza, intre dealurile noastre dragi.

>> Rezerva si tu nopti de cazare in casutele sub pamant de la Dealul Verde

Vezi si alte 14 cazari inedite in Romania.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare