Sus
  >  Calatorii cu copii   >  18 locuri de cazare inedite din Romania

Cand calatoresti prin Romania nu trebuie sa te gandesti automat la hoteluri anoste or pensiuni fara personalitate. Cu un pic de cercetare gasesti sa innoptezi in locuri de cazare cu adevarat inedite si originale. Si iata cateva exemple testate de noi!

In casuta de hobbiti, in Valcea, la marginea Parcului National Cozia

A fost dorinta copiilor, de a mai sta intr-o casuta sub pamant, si am gasit locatia perfecta in Valcea, intr-o zona de dealuri de sub muntii ce formeaza Parcul National Cozia: Casuta de hobbit.

>> Rezerva si tu nopti la Casuta de hobbit in Perisani, Valcea.

Cazati la 1610m in inima Parcului Natural Bucegi

Hotel Pestera a fost alegerea noastra pentru un weekend de drumetii prin Muntii Bucegi, in care am ajuns pana pe Varful Omu, o senzatie placuta de a fi cazati in padure, la 1610m altitudine.

>> Rezerva si tu nopti la altitudine la Hotel Pestera.

O noapte cu parfum nobil la Conacu’ Boierului in Mehedinti

O locatie care ne-a placut teribil, cu mancare buna, loc de joaca si camere decorate inspirat din fiecare regiune a Romaniei. Noi am stat in Crisana, si am vizitat cu aceasta ocazie Podul lui Dumnezeu, monument natural aflat la cativa metri de Conacu’ Boierului.

>> Rezerva si tu nopti boieresti la Conacu’ Boierului

Intr-un sat eco, in casute de chirpici, la Cob Village din Buzau

Spre marele amuzament al copiilor, am dormit un weekend in Buzau, in niste casute de chirpici, si decorate ca pentru spiridusi, la Cob Village, in Buzau, foarte aproape de Vulcanii Noroiosi.

>> Rezerva si tu nopti la Cob Village.

In casute traditionale de lemn, in satul Glod, intre dealuri

Nu poti sa nu fi fermecat de privelistea de la Casa Glod, atunci cand ajungi prima oara. Doua casute de lemn, traditionale, cu sobe albe pictate, te asteapta intre dealuri verzi, cu privelisti fabuloase catre apus si rasarit, si mancare delicioasa, sa te cazezi pentru a explora aceasta zona frumoasa a Romaniei.

Noapte intr-un tanc

Da, bineinteles ca se poate! Si chiar la noi in Romania, in apropiere de Orastie, la Arsenal Park. Si nu numai ca ai parte de aceasta experienta cu totul inedita, dar ai si tot confortul, fara sa iti lipseasca nimic din ce ai avea intr-o pensiune normala. In plus, in jurul tancurilor in care poti dormi este un intreg parc tematic, dar si un aquapark alaturi.

>> Rezerva o noapte intr-un tanc aici.

Glamping pe coame de dealuri

Ursa Mica a fost primul resort de glamping aparut in Romania, si prima noastra experienta de glamping in familie, si, desi si-a schimbat locatia, din Nucsoara, Arges deasupra culoarului Rucar-Bran, esentialul l-a pastrat: corturi confortabile, privelisti senzationale cu coame muntoase, iarba verde si aer curat. Una din cele mai inedite locuri de cazare din Romania. Citeste si despre experienta noastra la noua lor locatie, glamping pe culoarul Rucar-Bran.

>> Rezerva nopti de glamping la Ursa Mica aici.

In delta in casute acoperite de stuf

Anul acesta weekendul nostru anual in Delta Dunarii a fost la Gura Portitei, unde am dormit in casute albe cu bleu, cu acoperis de stuf, o experienta pe care o recomandam tuturor.

Somn intr-un hotel plutitor

Tot in Delta Dunarii ramanem, de data aceasta insa e vorba de un altfel de hotel inedit: plutitor. Carpatia se numeste, si este acostat permanent de-a lungul falezei din Sulina, un loc extraordinar in Romania.

>> Rezerva o noapte la hotelul plutitor Carpatia din Sulina

Weekend la Ferma Dacilor

La Ferma Dacilor, care nu este foarte departe de Bucuresti, te poti caza in mici casute deasupra unui rau, sau in casa mare a fermei, unde vei primi o camera cu un geam complet rotund, perfect pentru a admira dealurile verzi din jur.

>> Rezerva o noapte la Ferma Dacilor

Casuta bunicii

O casuta ca din povesti te invita la un weekend in natura, cu peisaje exceptional de frumoase, deasupra Bran-ului, in satul montan Simon. Casuta are 2 dormitoare, si este minunat decorata traditional, cu prispa, sobe, balansoar de lemn si semineu pentru serile friguroase de la munte.

Nopti de vara in case vechi de 200 de ani

Raven’s Nest, unul din cele mai frumoase locuri de cazare din Romania, te invita, pe timpul sezonului cald, in una din casutele din complex, case din Apuseni, vechi de una, doua sute de ani, perfect reconditionate chiar si pentru cel mai mofturos calator.

Bungalow-uri pe malul apei

Nu e Delta Dunarii, ci a Siretului, si e una din cele mai placute surprize autohtone de care am avut parte. La Zaga Zaga Resort te cazezi in mici casute de lemn, de-a lungul canalelor deltei, decorate in stil minimalist-traditional, si cu o terasa generoasa inspre apa.

In stil scandinav, la Cabana Sapte

Cabana Sapte este una din cele mai simpatice cazari self catering din Romania. Pe malul unui rau ca scos din basme, o veche cabana a fost adusa la o noua viata. O noua viata in stil scandinav, minimalist, fara prea multe culori, dar cu un perete intreg de sticla, ce iti aduce padurea in mijlocul sufrageriei.

Sub pamant, la Dealu Verde

Una din cele mai interesante pensiuni noi din Romania este Dealu Verde, in Porumbacu de Sus, intre Sibiu si Brasov, la poalele Transfagarasan-ului. O constructie atipica, dupa model elvetian, ai aici tot confortul, chiar daca sub pamant, ba si 3 ciubare cu apa calda, pentru relaxare dupa hike-uri in muntii Fagaras. Citeste despre un weekend cu copiii la Dealu Verde.

>> Rezerva nopti la Dealu Verde aici.

Intr-o veche casa parohiala, sub turnul bisericii fortificate din Crit

Casa Kraus este fosta casa parohiala din Crit, renovata, o locatie tare simpartica de cazare in Transilvania, cu loc de joaca si spatiu de alergat pentru copii, sub zidurile groase ale Bisericii fortificate care in prezent mai serveste doar 5 enoriasi.

>> Rezerva Casa Krauss aici

In Bihor, intr-o casa traditionala, dar cu un perete intreg de sticla

In Catunu lui Victor gasesti momentan 3 casute traditionale, originale si refacute de proprietar cu toate dotarile moderne, dar si cu cateva imbunatatiri. Cea inchiriata de noi, Stunning house on the hill, avea un intreg perete la parter din sticla, cu vedere la gradina si zona de gratar si luat masa. Catunu lui Victor este situat in regiunea Padurea Craiului unde am petrecut un weekend plin de aventuri in pesteri si la drumetii.

In mijlocul padurii, la o cabana de vanatoare

Dobrica Hunting Lodge, la granita dintre judetele Covasna si Harghita, e o optiune extrem de interesanta de cazare in Transilvania. In mijlocul padurii, la aproximativ 6km de satul Bixad, vei fi doar tu si natura, intr-o cabana de vanatoare cu aer nobil, ce apartine familiei contelui Mikes (cei care au si domeniul Zabola).

>> Rezerva Dobrica Hunting Lodge

La 1600m altitudine, in mijlocul Parcului Natural Bucegi, la Stana Tarle

La stana nu mai dormisem pana atunci, dar Stana Tarle nu e o stana ca oricare alta. Ci este o mica locatie, o cabanuta la 1600m sus pe munte, in mijlocul padurii, renovata dupa toate standardele, cu terasa panoramica (putind admira de sus Sinaia si Muntii Baiului), jacuzzi cu vedere la brazi si o sufragerie cu semineu, diret scoasa din povestile de Craciun.

Vezi si 25+1 locuri inedite de cazare in intreaga lume.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare