Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Glamping cu copiii: Prima experienta in familie la cort

La inceput de august am mers cu copiii intr-o aventura mai deosebita, in premiera la noi in familie. Am plecat pentru un weekend la cort, dar nu orice fel de cort, ci unul foarte dragut, dotat inauntru cu sobita si paturi pentru toata lumea, experienta purtind numele de glamping.


Singurul resort de glamping de la noi din Romania este Ursa Mica, situat in statiunea Nucsoara, Arges, pe un deal intre munti. Ni s-a parut spectaculos sa te trezesti direct in natura, dar totusi avind tot confortul pentru cei mici. Un alt amanunt foarte apreciat de copiii nostri a fost ciubarul cu apa calda, in care te poti balaci admirind corturile albe presarate in iarba.


Ursa Mica este momentan inchis pentru reamenajari, insa planurile sunt sa fie redeschis in primavara. Noi am planui sa revenit, doar in doi, pentru a urca pe Moldoveanu, unul din punctele montane la care se ajunge usor de la Ursa Mica. Cu copiii am fost doar pana la o cascada in drum spre varf, si am mai vizitat Corbii de Piatra, o biserica in stanca, o alta atractie foarte aproape de resort.

 

Pe drumul de intoarcere din Arges in Bucuresti am oprit la interesanta manastire rupestra Corbii de piatra, ce dateaza din secolul XIV, situata foarte aproape de Nucsoara. In plus fata de vizitarea spectaculoaselor incaperi sacre sapate in stanca inalta, poti face si un mic hike pana deasupra peretelui de piatra, pentru o panorama superba cu imprejurimile.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare