Sus
  >  Destinatii   >  Trolltunga si 22 km dus si intors pentru cel mai frumos hike

Trolltunga este una din cele mai spectaculoase stanci din Norvegia. Lunguiata, si asezata la 700m deasupra lacului Ringedalsvatnet, ofera niste privelisti fenomenale cu adevarat. Dar frumusetea aceasta vine dupa 11km de hike destul de dificil, in special primii 1.5km care sunt de urcat constant, la sfarsitul carora iti dai seama ca mai ai decat…inca 10 km pana la destinatie.

 

Cat dureaza drumetia pana la Trolltunga?

 

Este o excursie de o zi, dus intors dureaza cam 10-12 ore, obositoare, dar merita cu prisosinta. Desi mergi 22km, nu sunt nici ei doar mers, ci in permanenta ai privelisti superbe in toate directiile, si schimbari constante de peisaj, cand un fjord, cand creste de munte, cand pajisti montane, cu siguranta ochii nu ti se pot plictisi.

Dupa fiecare kilometru parcurs gasesti o placuta care iti indica unde esti: cati ai terminat deja, si cati mai ai pana la destinatie.

La capat de traseu, o poza cu legendara stanca Trolltunga

Ajunsi la Limba trolului (Trolltunga) poti sa te odihnesti in voie: pentru o poza pe legendara stanca se sta in jur de 30-60 de minute la coada organizata. Pozele insa merita cu prisosinta. Multi dintre turisti venisera pregatiti cu tot felul de scenarii pentru poze, sau incercau pozitii extreme, cu picioarele peste marginea stancii sau in echilibru precar pe varfuri sau stind in maini.

Dar cei mai greoi mi s-au parut ultimii 2 kilometri, de data aceasta, la intoarcere, doar de coborare, care nu pareau ca se vor mai termina vreodata. Ne-a parut tare bine ca am reusit sa includem in programul nostru de traversare a Norvegiei (pentru a lua avionul din Bergen inspre Insulele Feroe, asa a fost traseul aventurii noastre in nord din 2016) a stancii Trolltunga, si astfel ne-am inclus in portofoliul nostru de plimbareti cea de-a doua piatra iconica a Norvegiei, dupa Preikestolen, la care am ajuns in 2014.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare