Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2014 - 12 tari in 12 luni   >  Roadtrip de iulie in Norvegia: Stanca Preikestolen si Bergen

Continuam aventura norvegiana cu urmatorul popas dupa Oslo: Bergen. Dar inainte de a poposi in acest sarmant oras norvegian, poposim la o celebra stanca din Norvegia, unul din cele mai frumoase hike-uri din acest roadtrip de iulie, de altfel plin de drumetii frumoase: stanca Preikestolen.

De la Oslo la Bergen ocol si drumetie la stanca Preikestolen

A doua zi a excursiei noastre ne-am trezit devreme, si am purces sa traversam Norvegia, din Oslo pana pe partea cealalta, la malul Atlanticului. Tinta noastra era Bergen, unde urma sa ne cazam, dar am zis sa facem un mic ocol de aproximativ 4 ore (la un drum oricum de 7 ore – dar prin peisaje incredibile, asa ca timpul era bine folosit) pentru a vedea celebra stanca Preikestolen, un mamut de piatra de unde poti admira fjordul de jos si alte stanci din departare de la aproximativ 600m inaltime.

Ocolul cu masina, si hike-ul de 8 kilometri pana in varful stacii au meritat insa cu prisosinta:

Roadtrip in Norvegia, alternind sosele cu feriboturi

Dupa ce ne-am tras sufletul, am continuat drumul cu masina pe sosele serpuite si ferryboate gigantice (traversarea pe ferryboate este una din particularitatile drumurilor prin Norvegia. Nu am numarat exact cate barci am luat in total (dar aproximativ 15-20 cred).

Pe la 1 noaptea am ajuns in Bergen, dupa o zi lunga, dar extrem de frumoasa.

La pas prin Bergen

Dimineata am pornit sa vizitam orasul. Intai centrul, cu piata sa de peste, casutele de lemn de pe lista Unesco si vechea cetate.

Apoi cu telefericul sus pe munte, pentru o panorama superba si un hike de cativa kilometri.

Dupa amiaza ne-am petrecut-o la hotel, pe numele sau Solstrand, unul din cele mai frumoase la care ne-am cazat vreodata. Un peisaj superb se intindea de jur imprejur, pe malul unui fjord, in care de altfel am si intrat pentru o baie scurta (apa avea 14-16 grade), dar extrem de placuta. Balaceala am continuat-o apoi in piscina incalzita a hotelului. Seara am luat cina in acelasi peisaj superb, pe terasa inverzita a restaurantului.

A doua zi de dimineata ne-am continuat drumul inspre si mai nord.

Traseu de roadtrip de iulie prin Norvegia

 

Intreaga aventura norvegiana: Oslo, Stanca Preikestolen si Bergen, Geirangerfjord si Alesund, Atlantic Way si Trondheim, Tromso si insulele Sommaroy si Senja

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare