Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2014 - 12 tari in 12 luni   >  Oslo, primul popas intr-un roadtrip de iulie prin Norvegia

Sunt in urma tare cu seria despre ultimele noastre aventuri, din cadrul rezolutiei 2014 – 12 tari in 12 luni. Mai am sa povestesc despre iulie, august, septembrie si octombrie. Dar intai despre excursia de iulie, probabil cea mai spectaculoasa din acest an. Pentru ca in iulie, am ales o destinatie care demult ne tenta. Norvegia, si a iesit un roadtrip de tinut minte ce a inceput in frumosul Oslo.

Cum ne-am planuit traseul de roadtrip prin Norvegia, cu incepere din Oslo

Si pentru ca am considerat ca sunt atatea si atatea de vazut, si pentru ca vroiam nu sa stam doar in Oslo (care doar luat in sine este o destinatie minunata de city break), ci vroiam sa vedem si fjordurile, si muntii, si stancile, dar si indepartatul nord, am ales sa stam 10 zile (care sunt foarte mult pentru noi, obisnuiti cu weekend trip-uri care sa nu il tina pe cel mai mic shopaholic prea departe de noi, dar care sunt de fapt foarte putin pentru a asimila intreaga Norvegie, motiv pentru care in viitorul apropiat mai vrem sa facem o excursie, tot de minim 10 zile, cu cu totul si cu totul alt traseu).

Pregatind Norvegia pentru postarea pe blog, mi-am dat seama ca nu pot strange 2000 de poze superbe intr-un singur post. Asa ca il voi imparti in (cred!) 5 parti. Pentru ca aproximativ 5 escale am facut de-a lungul traversarii Norvegiei. Am zburat in Sandejfjord direct din Bucuresti. Am inchiriat masina. Primele 2 nopti le-am dormit in Oslo, si am vizitat in jur, pentru ca apoi sa traversam in partea cealalta a tarii, sa facem o escala pana la celebra stanca Preikestolen si sa poposim pentru inca 2 nopti in Bergen, supranumit capitala fjordurilor. De acolo am pornit de-a lungul marii, pe sosele si feriboate, pana in Alesund, alte 2 nopti, si apoi, pe Atlantic Way (probabil cel mai frumos drum din Europa) ne-am continuat drumul cu masina pana in Trondheim, unde am dormit o noapte si unde am returnat masina inchiriata, pentru ca urma sa ne imbarcam intr-un zbor intern cu destinatia Tromso, capitala nordului norvegian (cu masina ar fi fost 2000 de kilometri de parcurs in aproximativ 4 zile, ceea ce era deja prea mult). Din Tromso am inchiriat o noua masina, si ultimele 2 nopti le-am dormit pe o insula mai in sus de Tromso, intr-un peisaj arctic incredibil. Drumul inapoi spre Bucuresti a fost direct cu avionul: Tromso-Trondheim-Sandejfjord-Bucuresti si a durat mai putin de jumatate de zi.

Intreaga aventura norvegiana: Oslo, Stanca Preikestolen si Bergen, Geirangerfjord si Alesund, Atlantic Way si Trondheim, Tromso si insulele Sommaroy si Senja

Acest prim post este despre Oslo si ce am facut in capitala Norvegiei

Am ajuns in capitala norvegiana seara. Si dupa un drum de aproximativ 1h Sandejfjord-Oslo am mers direct la un restaurant minunat, unde facusem rezervare din vreme: Ekebergrestauranten, care iti ofera o spectaculoasa panorama asupra intregului oras.

Prima zi in Norvegia ne-am inceput-o explorind Oslo (si chiar ai ce sa vezi si sa faci). Intai am vizitat muzeul de arta moderna Astrum Fearnley, o cladire cu o arhitectura extrem de interesanta, si cu exponate pe masura, situata pe malul apei, si care are si propria sa plaja privata (muzeu cu plaja, cred ca doar in Oslo poti gasi). Alaturi o structura interesanta de sticla ne-a atras atentia. Un lift care nu duce nicaieri, cu care urci doar ca sa admiri panorama de jur imprejur.

La pranz, am fugit la Opera. O alta constructie cu o arhitectura fantastica (te poti plimba pe acoperisul ei, in panta). Dar inainte de a da un tur pe pantele moderniste ale cladirii, am intrat la un Sommer Konzert de 1 ora, o experienta extrem de placuta.

Dupa amiaza am rezervat-o obiectivelor mai indepartate de centru: Holmenkollen, trambulina de sarituri cu skiurile situata pe un deal in apropiere, completata cu un muzeul al skiului, si muzeul Fram, dedicat expeditiilor polare ale norvegienilor.

Seara am vizitat cetatea veche din Oslo, si am luat cina admirind apusul norvegian.

Va urma…

Intreaga aventura norvegiana: Oslo, Stanca Preikestolen si Bergen, Geirangerfjord si Alesund, Atlantic Way si Trondheim, Tromso si insulele Sommaroy si Senja

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare