Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Travel with toddlers: Un weekend in Dusseldorf si Duisburg

Intr-unul din weekendurile acestei veri am fost invitati la un botez in Dusseldorf, un oras drag si bine cunoscut de noi, pe care demult doream sa il prezentam si celui mai mic shopaholic. Asa ca, proaspati intorsi din excursia de o saptamana pe malul marii in Grecia (KOS), am refacut bagajele si am pornit pentru un weekend prelungit, cu copiii, in Germania, prin Dusseldorf si Duisburg.

Plimbari prin Dusseldorf cu copiii

In Dusseldorf, prima destinatie a fost turnul de pe malul Rinului. Noi adultii ne-am desfatat cu privelistea de la 178m, iar Lucas a fost mai mult decat incantat sa experimenteze liftul, una din marile lui pasiuni la varsta de 3 ani jumatate..

Apoi, tot in prima seara, am continuat cu o lunga plimbare pe faleza ce incepe in dreptul turnului RheinTurm si continua pana in dreptul centrului vechi, Altstadt.

In ultima zi in Dusseldorf am ales sa facem o plimbare in Hafen, urmata de o mini croaziera pe Rin. Pentru ca apoi sa ne grabim sa prindem zborul inapoi spre casa din Dortmund (legatura directa cu Bucuresti-ul).

Duisburg, o frumoasa excursie de o zi din Dusseldorf

Pentru vizitarea orasului Duisburg (invecinat cu Dusseldorf-ul) am alocat o zi intreaga de weekend. Un loc deosebit este Landschaftspark, incinta unei foste fabrici transformata intr-un parc. Te poti plimba printre diferite constructii industriale, escalada scari, trece prin tunele metalice si intunecate, dar si manca la o terasa fix intre schele gigantice.

Am continuat vizita cu un popas la Explorado, un muzeu dedicat copiilor, extrem de interesant, unde cel mai mic shopaholic s-a distrat alaturi de mami (tati a luat o pauza alaturi de kindle). Iar pe final, o plimbare prin Hafen a incheiat ziua.

 
Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare