Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Grecia cu copiii: O saptamana pe insula KOS

Am continuat traditia din ultimii ani, si ne-am ales ca destinatie de „mers la mare” tot o insula greceasca si anul acesta. De data aceasta a fost vorba de o saptamana cu copiii pe KOS, o insula mult mai mica decat cele de anii trecuti (Rodos, respectiv Creta), dar care ne-a incantat insa la fel de mult.

Program zilnic cu copiii in vacanta pe Kos

In fiecare dimineata, eu cu micul shopaholic ne incepeam ziua pe malul marii, pe plaja pietroasa a hotelului, avind o ocupatie extrem de importanta timp de 1 sau 2 ore: aruncatul de pietre la loc in mare. Apoi, dupa un mic dejun delicios, ne continuam aventurile acvatice la una din piscinele hotelului. Dupa amiaza, cat timp cel mai mic shopaholic se odihnea, noi ne relaxam la o taverna greceasca, de preferinta undeva pe malul marii, iar apoi aveam program de explorat.

Am facut hike pe un deal pietros pana la o cetate parasita (pe numele ei Paleo Pyli), am vizitat parcuri naturale cu animale, orasele traditionale de munte (Zia), un lac sarat pe malul caruia traieste o colonie de flamingo, copacul celebru al lui Hipocrate sau vechea cetate KOS.

Serile, invariabil, ne gaseau pe plaja care ne-a fermecat cel mai mult: Thermi, un loc unde un izvor termal extram de cald se combina cu apa rece a marii, intr-un mic golfulet care se transforma in cea mai placuta piscina incalzita natural.

Excursie de o zi din Kos: insula Nyssiros si un vulcan activ

O singura zi am iesit din acest program: cand am facut o vizita pe o insula din apropiere, Nyssiros, unde ne-am plimbat prin satuce extrem de charmante, si am coborat intr-un vulcan activ.

In piscina naturala calda ne-am petrecut toate dupa amiezele.

 

Diminetile in schimb ni le incepeam pe plaja hotelului nostru, aruncind plin de entuziasm cat mai multe pietre in mare.

 

Am facut chiar si un mini hike, pana la o veche cetate, situata pe un munte in mijlocul insulei.

 

Vulcanul cel „galben si gri” de pe insula Nyssiros a fost locul perfect pentru alergat, explorat si… facut exercitii de gimnastica.

 

La piscine alternam (la fiecare 5 minute) intre tolanitul pe sezlong, cu o carte buna in brate, si inotatul in piscina.

 

In cetatea KOS nu am intrat pe intrarea normala, mare. A gasit cel mai mic shopaholic o usita secreta intr-o laterala, care spre marea lui incantare era chiar descuiata.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare