Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  Excursii de o zi din Viena: Explorind Austria Inferioara si regiunea Wachau

Pentru ca zilele trecute am povestit de o incursiune in Burgenland, si un safari neobisnuit in Austria, mi-am amintit azi sa vorbesc de o alta regiune alaturata Viena, in care cu usurinta poti face excursii de o zi, sau poti chiar petrece cateva zile minunate, intr-o vacanta pe cont propriu: Austria Inferioara.

Cea mai vizitata regiune din Austria Inferioara este Wachau, o zona de 37 de km lungime, intre orasele Melk si Krems, strabatuta de unul din cele mai frumoase drumuri din Europa, RomantikStrasse, o sosea ce serpuieste de-a lungul Dunarii, printre vii nesfarsite, pe langa abatii si castele spectaculoase.

Noi am facut in total 4 excursii de o zi in zona, cu plecare din Viena, si am vizitat cred 3 orase, 2 abatii si 3 castele. Plus nenumarate restaurante in care se servesc delicioase produse locale (vin parfumat si un delicious gem de caise), locuri de joaca, promenade de-a lungul Dunarii.

Melk, superba manastire benedicta

Capatul cel mai indepartat fata de Viena al RomantikStrasse este Melk, o superba manastire benedicta, care atrage grupuri mari de vizitatori cu arhitectura ei somptuoasa, curti grandioase si un view de sus impresionant asupra Dunarii. Chiar daca este unul din cele mai importante monumente din Austria, cu hoarde de turisti dornici de vizitat, dimensiunile gigantice ale abatiei Melk fac posibile plimbari aproape in solitudine.

Durnstein, poate cel mai frumos castel de langa Viena

Unul din punctele cele mai frumoase de vizitat pe RomantikStrasse in Wachau este castelul si oraselul Durnstein. Durnstein este o ruina medievala, situata pe un deal, la capatul unui hike de aproximativ 20 de minute, cu pornire in strada pietonala a oraselului cu acelasi nume. Noi am petrecut o dupa-amiaza de septembrie aici, incepind cu un pranz la restaurantul hotelului Durnstein, un castel elegant si reconditionat, cu o terasa cu un view superb asupra Dunarii.

Apoi ne-am cocotat pana sus la cetatea medievala (unde Lucas a fost convins ca a zarit cativa dragoni rataciti printre turnuri).

Iar la finalul plimbarii, am poposit pe promenada de pe malul Dunarii, si am testat mustul delicios proaspat produs de viile din zona.

RomantikStrasse si frumoasele peisaje cu Dunarea

Daca parcurgi cu masina toti cei 37 de km ai RomantikStrasse intre Melk si Krems urmind Dunarea, te poti opri pentru a admira peisajul in nenumarate locuri, special amenajate.

Gottweig, o alta manastire la care poti ajunge intr-o excursie de o zi din Viena

O alta manastire care merita vizitata, Abatia Gottweig, desi nu situata fix pe RomantikStrasse, este foarte aproape de restul obiectivelor. Mai mica decat Melk, Gottweig propune insa o plimbare interesanta prin curtea si bisericile ei. Iar in jurul manastirii avem un loc de joaca (unde Lucas a descoperit placerile tirolienelor), dar si numeroase trasee de alergat/plimbat/hike/bicicleta.

Castelul Grafenegg

Tot in zona, aproape de Viena si usor de ajuns intr-o excursie de o zi, se gaseste si castelul si domeniul Grafenegg. Castelul este deschis pentru vizitare doar pe timpul verii, dar domeniul si parcul inconjurator reprezinta o plimbare minunata in orice anotimp. Grafenegg este strans legat de manifestari artistice, in fiecare weekend aici avind loc diferite concerte in sali special amenajate, dar si, pe timpul verii, fiind locul de desfasurare a numeroase festivale de muzica. Mereu un loc in stransa legatura cu lumea artelor, printre raul ce strabate alene domeniul, lacuri cu rate si lebede, multi copaci si o mini gradina japoneza foarte cocheta, gasim imprastiate si numeroase opera de arta moderne.

Krems, cochet orasel austriac

Regiunea Wachau se termina cu Krems, un orasel cochet, cu o strada pietonala pietruita numai buna de o plimbare la finalul unei zile pline de aventuri.

Tulln, o alta posibila excursie de o zi frumoasa din Viena

Daca mai ai timp si vrei sa mai vizitezi ceva, tot pe Dunare, dar mai in apropiere de Viena, merita un popas si Tulln, cu o promenada lunga si relaxanta pe malul fluviului, si un parc gigantic cu distractii acvatice si locuri de joaca, care vara se umple de flori (de altfel Tulln poarta si numele de Orasul florilor). Tot aici, ca si curiozitate, putem vedea o barca ce poarta designul inconfundabil si colorat al artistului vienez Hundertwasser, dar si un muzeu de arta moderna foarte interesant.

Castelul Kreuzenstein

Ultimul nostru popas in zona Austriei Inferioare a fost la castelul Kreuzenstein, foarte aproape de Tulln, popas de care am povestit aici.

In zona Wachau sau in orice obiectiv din Austria Inferioara se ajunge in maxim 1 ora jumatate cu trenul/masina din Viena, toate fiind astfel pretabile pentru o excursie de o zi, chiar si combinate mai multe impreuna. O alta posibilitate ar fi o croaziera cu vaporul pe Dunare, cu opriri dese la fiecare obiectiv.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare