Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  Weekend austriac: Opera & safari la Viena

Ne place tare mult in Viena (si in imprejurimile ei). Este minunat si orasul, dar si faptul ca in orice directie ai porni in afara lui, la maxim jumatate de ora ai o atractie foarte interesanta, fie ea un castel, palat, parc national, centru de ape termale sau munte si ski. Inainte de Paste am fost cateva zile in capitala austriaca impreuna cu cel mai mic shopaholic. Iar acum am ales sa petrecem cateva zile in doi, cu activitati mai „mature”, pe care Lucas nu le-ar fi apreciat, precum o seara la opera or un inedit safari in imprejurimile Vienei.

In prima zi in Viena ne-am cazat la Imperial, un hotel situat pe bulevardul central Ring, la 5 minute de Opera, un palat superb renovat, unde lumea obisnuieste sa vina in weekend pentru brunch, late lunch sau cina dupa spectacol, in restaurantul sau barul hotelului, cu live music la pian.

Cum a fost la Opera din Viena

La Opera, biletele le-am luat cu aproape 2 luni inainte (si deja nu am avut multe posibilitati de a alege locurile), iar in seara reprezentatiei era totul sold out. Am vazut L’italiana in Algeri, o comedie spumoasa, cu decoruri si costume minunate. Piesa dureaza de la 7 pana la 10 seara, cu o pauza in care poti savura un vin, cocktail sau o prajitura si o tartina dichisita. Noi am fost pentru prima data in Viena la Opera (de obicei suntem impreuna cu Lucas, si nu ar aprecia o astfel de experienta – sau ar aprecia prea mult si ar incepe si el sa cante). Am citit si de spectacolele de dimineata pentru copii, insa pana acum nu am reusit sa cumparam bilete la ele, dar vom mai incerca datile viitoare cand vom fi pe meleaguri vieneze.

Dupa opera, castel: Kreuzenstein, o minunata excursie de o zi din Viena

A doua zi de dimineata, am iesit din oras, cum ne este obiceiul. Destinatia era un loc cu ape termale, intr-un parc national, undeva in Burgenland, la granite cu Ungaria. Dar intai am trecut pe la un castel sarmant, la nici 20 de minute de Viena, care era demult pe lista noastra de vizitat: Kreuzenstein. Castelul, distrus de suedezi in jurul lui 1600, a fost reconstruit apoi cu piese adunate si de prin alte parti si de la alte castele sau ruine medievale (Innsbruck, Salzburg, Varsovia etc). Se poate vizita doar cu tur ghidat, care dureaza aproximativ 1 ora. La intrarea in castel este si o taverna (cu view superb asupra imprejurimilor), dar si un show cu vulturi, care are loc de cateva ori pe zi.

Stiati ca poti sa faci un safari inedit langa Viena?

40 de minute mai incolo, ne aflam in partea cealalta fata de Viena, in Campia Panoniei, partea care se gaseste in Austria, si anume tinutul Burgenland, la granite cu Ungaria. Nu e prima data cand ne avantam in aceasta zona. Este o zona plina de castele, ape termale, si un lac mare, Neusiedler See, un fel de mare pentru austrieci, unde vara poti face plaja, baie si sporturi nautice. In plus, o mare parte din aceasta zona este declarata Parc national, zona protejata Unesco, habitat pentru numeroase specii de pasari, venite aici din tarile calde. Si la marginea acestei zone se afla destinatia noastra pentru urmatoarele 2 nopti, St Martins Therme&Lodge. Cum am ajuns am primit harta zonei de la receptive, si am pornit sa facem un tur de aproximativ 5 km al zonei, pe jos, printre mlastini si lacuri, pasari si flori, pentru a profita de soare si cer senin.

In fata intrarii in hotel se afla un mini pet-zoo, cu magari, capre si gaini, pe care ne-am dus apoi sa le salutam.

A doua zi ne-am planificat un safari (da, exista deci si safariuri in Austria). 2 ore cu o masina 4×4, in care, impreuna cu o ghida, vizitezi parcul national, printre lacuri sarate si campii inverzite, si afli totul despre pasari, animale si fauna locului.

In ambele zile petrecute la St Martins, seara am dedicat-o balacelii in piscinele cu apa calda relaxanta.

Burgenland este o zona foarte interesanta, si mai avem cateva puncte de atractie inca neexplorate, asa ca vom reveni cu siguranta.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare