Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2014 - 12 tari in 12 luni   >  Iulie in nord: Tromso si insulele Sommaroy si Senja din Norvegia

Ultima noastra escala in aventura din iulie din Norvegia a fost in nord, prin Tromso, si apoi prin insulele Sommaroy si Senja.

Tromso, am stiut ca il voi iubi din prima clipa

Poate cea mai frumoasa zona din Norvegia vizitata de noi (desi in fiecare zi imi ziceam ca aia, fix aia, a fost cea mai frumoasa zi din excursie). Cu siguranta insa cea mai interesanta: 3 zile in plina zona arctica, una in centrul orasului Tromso si 2 spectaculoase pe o insula in apropiere.

Am stiut ca vom iubi Tromso decat am zarit priveslistea din fata hotelului:

In prima seara am traversat podul gigant pana la Ice Cathedral, o biserica spectaculoasa, intr-o arhitectura ce aminteste de un ghetar.

Dar nu ne-am oprit prea mult la ea, pentru ca urma sa ne intoarcem in cateva ore din nou la ea. Intai planul era sa urcam cu telecabina pana sus in varful unui mic munte, sa ne delectam cu un pahar de vin la inaltime si sa facem un hike pe culme si apoi pana in vale (care s-a dovedit mult mai dificil si mai abrupt decat ne imaginasem noi).

La limita de timp am ajuns inapoi la catedrala, fix inainte sa inceapa concertul de la miezul noptii: Midnight Sun, o experienta inedita si extrem de placuta.

A doua zi am continuat exploratul orasului Tromso, cu o vizita la Polaria, un centru destinat zonei arctice.

Sommaroy, insula verii din Norvegia, aproape de Tromso, in nord

Si apoi am plecat inspre destinatia noastra finala: Sommaroy, adica insula verii, o insula la 1h de Tromso, cu un peisaj incredibil. Daca nu ai simti cele 15 grade maxim de afara, si daca nu am fi stiut ca apa are undeva sub 5 grade, se prea poate ca nisipul galben stralucitor, si marea in cea mai frumoasa nuanta de turcoaz sa ne pacaleasca, sa credem ca suntem undeva in vreo insula in Oceanul Pacific, cu ape gata sa tenteze sa intri in ele. Asa, nu am putut sa intram decat pana la glezne, si cel mult cateva minute (pana nu ne-am mai simtit picioarele).

In ultima seara pe insula am ales sa facem un hike pana sus in varful unui deal.

In ultima dimineata in Norvegia am iesit la plaja arctica a hotelului nostru, in fata casutei pescaresti in care eram cazati pentru cateva ore de lectura in acest peisaj incredibil, inainte de a porni inapoi spre Tromso (unde am profitat de inca 1h libera si am vizitat muzeul Polar, ramas „nebifat” din ziua precedenta petrecuta aici) si a ne imbarca inspre Bucuresti (cu 2 escale, la Trondheim si la Oslo).

Inca o insula din nord: Senja

Alaturi de Sommaroy, insula unde ne-am cazat, am vizitat si o insula invecinata, Senja, cu fjorduri maiestuoase, peisaje stancoase, si casa unui parc original dedicat legendei trolilor din Norvegia.

 

Norvegia, ai fost superba si vom reveni! Dar in anii urmatori, anul acesta ne vedem de rezolutia noastra in continuare, iar in august am ramas pe langa casa, in Balcani.

Vezi intreg traseul nostru in iulie prin Norvegia

Am ajuns astfel la ultimul episod din aventura noastra norvegiana, si poti vedea intregul nostru traseu mai jos.

Intreaga aventura norvegiana: Oslo, Stanca Preikestolen si Bergen, Geirangerfjord si Alesund, Atlantic Way si Trondheim, Tromso si insulele Sommaroy si Senja

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare