Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2014 - 12 tari in 12 luni   >  Iulie in Norvegia: Geirangerfjord si Alesund

Dupa Oslo si Bergen, urmatoarea noastra tinta in road-tripul norvegian a fost Alesund. Iar pe drum am traversat fantasticul GeirangerFjord.

Drumul spre Alesund a trecut prin Geirangerfjord

Drumul ce urca inspre nord ne-a dus printr-unul din cele mai frumoase fjorduri norvegiene, inscris in patrimoniul UNESCO: Geirangerfjord. Feribotul te plimba de-a lungul unor tarmuri abrupte de o frumusete incredibila, printre cascade si vechi ferme cocotate in varf de stanca (actualmente parasite).

O data ajunsi in Geiranger, am testat ciocolata cu gust de fjord si ne-am cocotat pe un drum serpuit la 1500 metri, pentru o panorama incredibila asupra apei si fjordului.

Pe inserat, parasind Geiranger si continuind drumul spre Alesund, ne-am oprit sa facem cateva poze intr-o minunata lumina roz, care a devenit o constanta a serilor si noptilor norvegiene.

O zi in Alesund, plina de aventuri

Ziua petrecuta in Alesund a fost singura in care am rezervat din vreme excursii organizate. Dimineata ne-am inceput-o cu o croaziera in Hjørunfjord, un fjord intai extrem de incetosat, care insa apoi s-a inseninat si ne-a incantat cu privelisti superbe si care s-a incheiat cu un pranz luat intr-o oaza de verde, la un hotel istoric, Union Oye, pe malul apei, la capatul fjordului.

La intoarcerea in Alesund am inchiriat un caiac din fata hotelului, cu care ne-am plimbat (nu cu foarte mare gratie si indemanare) timp de aproximativ 1h pe canalul ce strabate orasul, dar am si indraznit sa iesim putin in largul fjordului, unde ne-am intalnit fata in fata cu nici mai mult nici mai putin un imens vas de croaziera.

Pe dupa amiaza aveam rezervata o noua excursie. Cu barca rapida la admirat de foci, puffini si alte pasari, in jurul unor insule din apropiere.

Langa o insula stancoasa, acum cateva secole, in timpul unei furtuni teribile, s-au scufundat 3 corabii pline de monezi de argint si aur. De curand, comoara a fost descoperita de cativa scafandri amatori. De atunci, locul acesta este un loc popular de scuba diving, si ocazional poti inca gasi 1-2 monede din vremuri demult trecute.

Seara am urcat pe dealul din varful orasului, si ne-am uitat bine de jur imprejur. Privelistea te lasa fara suflare!

Cele 2 nopti in Alesund le-am petrecut la un hotel extrem de original, Brosundet, in centru, pe malul canalului, o cladire istorica complet renovata.

Dupa Alesund, continuam in sus inspre Trondheim.

Roadrip de iulie prin Norvegia

 

Intreaga aventura norvegiana: Oslo, Stanca Preikestolen si Bergen, Geirangerfjord si Alesund, Atlantic Way si Trondheim, Tromso si insulele Sommaroy si Senja

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare