Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2014 - 12 tari in 12 luni   >  Iulie in Novergia: Atlantic Way si Trondheim

Dupa Oslo, Bergen si Alesund, am pornit pe Atlantic Way si urmatoarea noapte am petrecut-o in Trondheim, de unde am luat avionul pana sus de tot, in Tromso, in plin tinut Arctic.

Atlantic Way, unul dintre cele mai frumoase drumuri europene  este in Norvegia

8 kilometri din drumul Alesund-Trondheim se numesc Atlantic Way, unul dintre cele mai frumoase (cu siguranta cel mai spectaculos) drum european. Este format dintr-o suita de poduri, ingenios construite, care leaga o serie de insule mici si formeaza un peisaj incredibil, cu oceanul de o parte si alta.

Popas dupa Atlantic Way: Hike catre o pestera

Un ultim popas inainte de a ajunge in destinatia noastra pe seara a fost un hike de aproximativ 1h catre o pestera, pe care din pacate nu am putut sa o exploram complet deoarece nu era luminata si noua ne lipsea echipament corespunzator.

Trondheim, un oras plin de viata

Cand facusem planurile de excursie, considerasem Trondheim doar o escala necesara in drumul nostru spre Tromso. Dar s-a dovedit un orasel extrem de sarmant, centru universitar extrem de vesel si populat, cu canale de-a lungul carora se insirau casute de lemn istorice, colorate in nuante calde, cu o catedrala impunatoare (a Sf Olaf), cu un hotel care detine de 7 ani la randul distinctia de cel mai mare mic dejun din Norvegia si cu un turn cu restaurant care se roteste unde am luat pranzul inainte de a ne urca in avionul ce ne-a dus in nord.

Intreg roadtrip in iulie prin Norvegia

Intreaga aventura norvegiana: Oslo, Stanca Preikestolen si Bergen, Geirangerfjord si Alesund, Atlantic Way si Trondheim, Tromso si insulele Sommaroy si Senja

 

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare