Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2014 - 12 tari in 12 luni   >  12 tari in 12 luni: Sau pe unde am calatorit in 2014

Rezolutia pe 2014 a spus asa: mergem in 12 tari in 12 luni. Noi! In care nu mai fusesem pana acum! Ca sa simplificam un pic alegerile, de fapt am spus asa: „in care nu am mai dormit pana acum”. Pentru ca daca tranzitezi doar o tara nu se cheama ca ai vizitat-o in amanunt, nu?

Cum ne-am ales cele 12 tari pentru 12 luni?

Am ales deci destinatii demult pe lista noastra de calatorii, dar in care nu reusisem inca sa ajungem. Cu cateva mici exceptii, am mers preponderent in Europa. Tot cu cateva exceptii (in doua destinatii am mers cu masina) am zburat cu avionul, si ne-am orientat in special catre zboruri directe, fara escale. Am ales unde a fost posibil zboruri low cost, Wizz Air, Ryan Air si Baltic Air au fost prietenii nostri cei mai buni. Cele normale au fost rezervate cu mult inainte, pentru a prinde preturi bune. Cu o singura mare exceptie (Norvegia, unde am stat 10 zile), au fost weekend-trips.

1. Ianuarie in Andorra
2. Februarie in Slovenia
3. Martie in Maroc
4. Aprilie in Gibraltar
5. Mai in Danemarca
6. Iunie in Irlanda
7. Iulie in Norvegia
8. August in Bosnia (si un pic in Muntenegru)
9. Septembrie in Estonia
10. Octombrie in Israel
11. Noiembrie in Elvetia
12. Decembrie in Lituania

Multe incursiuni prin Europa in 2014

Cu ocazia acestei rezolutii ne-am dat seama ce putin vizitasem de fapt din Europa. De tarile baltice nu ne atinsesem pana acum deloc (si s-au dovedit o surpriza placuta!). In Scandinavia nu fusesem aproape deloc (si acum sunt extrem de nerabdatori sa revenim). Bosnia a fost foarte interesanta, si scurta incursiune in Muntenegru ne-a deschis apetitul sa mai mergem o data, de data aceasta poate pe litoral. Si, am fost surprinsi, ca desi oricum ni se parea ca vizitasem destul de mult din Europa si pana acum, iar anul acesta am adaugat o gramada de tari noi pe lista, totusi mai avem inca niste destinatii „nebifate”.

Ce urmeaza in 2015 dupa 12 tari in 12 luni?

Pentru la anul nu suntem decisi inca. Pe deoparte am vrea sa iesim din Europa. Am vrea in America de Sud sau de Nord, dar si in Africa de Sud si Asia. Ne tenteaza si zona caucazului, in care nu am ajuns inca (Georgia, Armenia, Azerbaidjan). Am vrea din nou in Nord (un tur in care sa ajungem in cu totul alte locuri in Norvegia, Insulele Feroe, Groenlanda, Suedia si Finlanda iarna la Mos Craciun).

Dar ne-ar tenta si sa vizitam zone interesante si diferite in tari din Europa in care am mai fost (Spania/Italia/Franta/Germania – sunt mari si cu nenumarate locuri interesante). Am vrea de toate deci, dar inca nu ne-am decis cum va suna rezolutia. Cu siguranta insa va fi una si pentru 2015. Pentru moment, avem rezervate cateva zile la ski la inceputul anului, in Slovacia (tara noua, in care „nu am mai dormit pana acum”, deci daca ne decidem cumva sa facem 12 tari in 12 luni reloaded avem ianuarie rezolvat).

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare