Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2014 - 12 tari in 12 luni   >  12 tari in 12 luni: Mai in Danemarca

Danemarca in mai era cred singura destinatie de care stiam sigur inca de anul trecut pe vremea asta. Pentru ca de poate 10 ani vrem sa mergem la un spectacol Eurovision, si de cativa ani pandim sa castige o tara care sa ni se para tentant de vizitat.

Si Copenhaga a fost perfecta! Am stat foarte putin in capitala daneza, 2 nopti, dar am avut timp suficient sa facem un tur pe la principalele atractii turistice, sa savuram finala Eurovision si chiar sa trecem peste pod, la vecinii suedezi, pentru o scurta plimbare in Malmo (de altfel, gazda Eurovision din 2013).

Incepem sa exploram Danemarca in Copenhaga si o plimbare prin centrul sau

In prima zi am dat roata prin centrul Copenhagai. Am vizitat observatorul astronomic (de unde ai panorama asupra intregului oras) si am salutat sirena singuratica, emblema orasului de altfel.

Ba chiar pe dupa amiaza, inainte sa luam cina la unul din restaurantele trendy ale orasului (BROR), am dat si o tura pe malul canalelor cu bicicleta, inchiriata de la hotel.

ARKEN, un muzeu surprinzator de arta moderna

A doua zi am vizitat ARKEN, muzeu de arta moderna situat la aproximativ 15km de Copenhaga, si am dat si o raita pe plaja din apropiere.

Din Danemarca, Suedia e doar la un pod distanta

Si pentru ca ne ramasesera cateva ore pana sa trebuiasca sa ne pregatim pentru evenimentul weekendului, am dat o fuga peste podul de legatura pana in Suedia, in Malmo.

Danemarca si Eurovision-ul

Seara am petrecut intr-o atmosfera superba la Eurovision (mai multe intr-un post viitor):

Ultima escala: Zoo din Copenhaga

Ultima zi ne-am petrecut-o la ZOO, admirind animale exotice si polare, si dorindu-ne sa fim impreuna cu cel mai mic shopaholic (intreaga Copenhaga de altfel este un oras minunat pentru copii, si deja am planuit la anul sa revenim impreuna cu Lucas).

In iunie ramanem tot prin zone mai nordice ale Europei.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare