Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2014 - 12 tari in 12 luni   >  12 tari in 12 luni: Martie in Maroc

In martie am parasit zonele schiabile, si am decis pentru o destinatie mai calda: Maroc, care era demult pe lista tarilor de vizitat. Am stat in total 3 zile pe taramurile marocane.

Plimbare pe Cornisa din Casablanca, in prima seara in Maroc

In prima dupa amiaza am facut o plimbare lunga pe Corniche in Casablanca (unde am stat cazati), am baut un ceai marocan la o terasa pe malul marii si am vizitat noul mall, cel mai mare din Africa, unde principala atractie era un acvariu prin care navigai dintr-un lift din sticla.

Vizitind Rabat, la o ora de Casablanca

A doua zi am fost in Rabat, capitala, aflata la o ora si ceva distanta cu masina de Casablanca. Intai am poposit la mausoleumul lui Mohammad V si turnul lui Hassan, o zona tare draguta si ingrijita, oportunitate de multe poze.

Si apoi am vizitat Kasbah des Oudaias, o mica cetate medievala cu stradute intortocheate si case vopsite in alb si bleu (de poti jura ca esti intr-un saturc din grecia), care ofera o panorama superba asupra orasului si apei. Nu a lipsit nici o vizita in medina, bazarul marocan, de unde am plecat cu cateva suveniruri din piele, ceramica si argint.

Dar ce ne-a placut cel mai mult a fost plimbarea printre ruinele de la Chellah (unde gasesti laolalta si ramasite romane si ziduri musulmane), un parc superb si foarte ingrijit, unde am nimerit in cea mai buna perioada a anului, primavara, cand sute de berze isi fac cuibul printre pietrele fostelor asezari antice.

Ziua a treia in Maroc ne-a dus la El Jadida si Oualidia

Ziua a treia am fost in partea opusa fata de Casablanca. Intai la El Jadida, o veche cetate portugheza extrem de fermecatoare, si apoi mai departe, pana la Oualidia, o statiune pe malul marii unde specialitatea locala sunt stridiile provenite de la o celebra crescatorie amplasata pe malul lagunei.

Principalul obiectiv din Casablanca

Ultima dimineata, inainte de a ne imbarca in avionul inapoi spre casa (cu escala la Istanbul), am vizitat principalul obiectiv turistic din Casablanca: impozanta moschee ridicata de Hassan al II-lea.

In aprilie, am pastrat zona, doar am traversat marea. Dar despre aceasta noua excursie intr-un post viitor.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare