Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2014 - 12 tari in 12 luni   >  12 tari in 12 luni: La ski in Slovenia in februarie

In februarie am ales tot o destinatie de ski, de data aceasta mai aproape de noi, la o zi distanta de mers cu masina: Slovenia. Am stat 2 nopti in statiunea Krajnska Gora, am schiat o zi si seara am facut o plimbare lunga prin Ljubljana, o supriza super-placuta, un oras cu un centru vechi extrem de cochet.

Cum este la ski in Slovenia?

Am avut doua nopti in Krajnska Gora, si ne-am bucurat de partiile de ski nu foarte lungi, unele dificile, dar cu totul foarte bine organizat, din statiune. Vremea a tinut cu noi, am avut parte non stop cat am stat in Slovenia pe partii de soare.

Pe dupa amiaza, dupa ce partiile de ski s-au inchis, ne-am balacit la piscina cu ape termale a hotelului si am testat gibanica, prajitura traditionala din Slovenia, un deliciu.

Dupa ski toata ziua, cina festiva de Valentine’s Day in Ljubljana

Tot in Ljubljana am luat si o cina festiva de Valentine’s Day, pentru ca ne-am nimerit chiar de ziua Indragostitilor in capitala slovena. Am mancat 5 feluri foarte gustoase, inspirate din bucataria traditionala, la unul din restaurantele chic din cetatea ce vegheaza pe o colina deasupra orasului. Cina urmata de o plimbare pe promenada din centru, intesata de cafenele, unde am degustat o delicatesa locala, prajitura Gibanica, alaturi de o cana de vin alb fiert, cu lamaie si cuisoare.

Cam aceasta a fost experienta noastra, nu foarte lunga din pacate, prin Slovenia, la ski si plimbari, in februarie. Vom reveni cu siguranta pe timp de vara, pentru drumetii prin frumosii munti ai Sloveniei.

De luna viitoare schimbam registrul de clima, si mergem inspre caldura.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare