Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2014 - 12 tari in 12 luni   >  Israel si un weekend de octombrie

In octombrie am ales ca destinatie o zona mai calduroasa, sa mai ramanem un pic in contact cu vara, macar pentru un weekend: Israel. Am cumparat biletele cu muuult timp inainte (prin primavara, cand a fost o promotie la Wizz Air de 2 bilete la pret de 1), pe cand inca nu escaladasera conflictele in zona fasiei Gaza. Apoi am stat cu emotii, de multe ori fiind convinsi ca nu o sa mai plecam. Lucrurile insa s-au linistit cu 1-2 luni inainte, si, desi cu teama, am ales insa sa continuam cu planurile noastre.

Unde am stat in Israel pentru un weekend?

Am stat in Tel Aviv, la un hotel chiar pe promenada de la malul marii (unde in fiecare zi am facut cate o baie – apa era extrem de calda), baza pentru vizitarea timp de 3 zile a mai multe destinatii din Israel.

Satul biblic din Nazaret si gradinile Bahá’í, prima excursie in weekendul nostru in Israel

Dupa un brunch rapid si satios pe plaja, in prima zi am mers inspre Nazaret, unde am vizitat Satul Biblic.

Drumul de intoarcere in Tel Aviv a trecut pe Haifa, si am oprit sa admiram superbele gradini Bahá’í.

Las pas si in alergare prin Tel Aviv

A doua zi am dedicat-o exploratului orasului Tel Aviv. Am inceput cu un jogging matinal dintr-o parte in cealalta a falezei.

Apoi pranzul l-am luat in vechiul oras si port Jaffa, dupa o plimbare pe stradute inguste si pline de magazine ale artistilor locali.

Dupa amiaza am mers la Muzeul de Arta, pentru cateva ore foarte interesante.

Seara am petrecut-o explorind noua marina Tel Aviv (la capatul opus al promenade fata de Jaffa), un loc plin de viata, de restaurante, de muzica si magazine deschise si tarziu in noapte.

Ultima zi de weekend in Israel in Ierusalim

Ultima zi am ales sa o dedicam Ierusalimului, aflat la o ora distanta cu masina de Tel Aviv. Desi nu: Ierusalim (dupa cum intuiam dinainte) nu a fost un oras pe gustul meu, iar tensiunea „din aer” era evidenta, a fost o vizita interesanta si pe care nu o regret.

Intai am fost la Mormantul Sfant.

Apoi la Zidul Plangerii, unde ne-am pierdut unii de altii in multimea de oameni.

Iar la final, partea cea mai placuta petru mine din Ierusalim, o plimbare in afara zidurilor vechii cetati pana la Gradina Ghetsimani (in care am reusit sa intram cu 10 minute inainte sa se inchida pentru vizitare) si apoi pana la Biserica de pe Mormantul Maicii Domnului.

Tel Aviv de sus

Seara am ales sa mai ne oferim o vedere de ansamblu asupra Tel Aviv-ului, si am luat cina la un restaurant la inaltime: Blue Sky by Meir Adoni, la ultimul etaj al hotelului Carlton.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare