Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2014 - 12 tari in 12 luni   >  12 tari in 12 luni: August in Bosnia si Muntenegru

Ultima luna de vara din 2014 a fost o luna cu multe calatorii, iar noutatile au fost Bosnia Herzegovina si Muntenegru.

Unde am oprit pe drum inspre Bosnia?

In August am fost deci harnici. Am vizitat 2 tari deodata. Aproape de Romania, am plecat cu masina si am ajuns in aproximativ 9 ore. Si pe drum am oprit si sa vedem satul lui Kusturica in Serbia, pentru a adauga o a treia tara la excursia noastra.

Cum a fost la rafting pe Tara in Bosnia?

Scopul calatoriei: rafting pe raul Tara, o experienta pe care doream demult sa o incercam. A fost o excursie de 3 zile, 2 petrecute pe apa si una de hike intr-un parc national din Bosnia.

Baza a fost la un rafting camp langa Foca, oras in Republika Srpska. Acolo ne-am echipat de rafting, si am pornit la drum pana sus, in Muntenegru, de-a lungul raului Tara, oprind pentru a admira privelistea muntilor Durmitor.

Prima zi de rafting a fost una usoara, cu un rau lin si cateva opriri sa urcam pana la diferite cascade.

Peste noapte am facut un popas in salbaticie, un „hotel” (adica o insiruire de camere) unde curent a fost aproximativ 1h si apoi ne-am bazat doar pe lumina telefoanelor incarcate intre timp.

A doua zi a fost mai aventuroasa. Raul devenea mai rapid, si barca mai saltareata. Din nou am facut mai multe popasuri de-a lungul traseului de aproximativ 40km.

Pranzul l-am luat la un restaurant inconjurat de casute verzi parca de poveste, unde puteai si sa innoptezi, pe malul raului.

Dupa muuulte ore de vaslit, am ajuns inapoi la baza noastra. Unde am picat extenuati, ca sa ne refacem pentru ziua urmatoare.

Dupa rafting, hike prin Bosnia

A treia zi a fost una de hike. Am urcat prin munti (si am avut cateva intalniri de gradul 3 cu serpi nu tocmai linistite) pana la un lac extrem de pitoresc.

O ultima escala in Sarajevo

In ultima zi am vizitat cateva ore Sarajevo, care ne-a impresionat placut, cu aleile pietonale impanzite de cafenele turcesti si magazine pline de nimicuri tentante.

Si dupa ce am mancat diferite placinte delicioase si am savurat cafeaua turceasca, am pornit din nou spre casa, prin Serbia, pe langa Dunare.

In septembrie am vizitat din nou zone mai nordice. Povestea intr-un post viitor.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare