Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  Austria cu copiii: Apele termale de la Bad Blumau si geniul artistic al lui Hundertwasser

De multa vreme stiam de hotelul desenat de Hundertwasser, renumitul pictor si artist austriac, care ma fascineaza cu creatiile lui colorate si diferite. Asa ca atunci cand s-a invit ocazia de un weekend in Austria, nu am ezitat sa il rezerv la Rogner Bad Blumau, un loc parca iesit direct din povesti. Intreg complexul de camere, dar si zona de spa, poarta semnatura colorata a lui Hundertwasser. Totul este gandit in cele mai mici detalii, si in perfecta comuniune cu natura.

Micul shopaholic este o fiinta cu precadere acvatica. Si dintre toate apele, prefera pe cele calde. Asa ca un weekend la ape termale este prin definitie reusit la noi in familie.

 

Cum sunt piscinele la Bad Blumau?

In ceea ce priveste piscinele, ele sunt nenumarate, pline de apa calda si placuta. Una interioara se infasoara in jurul coloanelor colorate si pe sub podurile neregulate. Altele exterioare au nenumarate feluri de jacuzzi sau valuri. Dar cireasa de pe tort este un lac vulcanic, Vulkania, extrem de cald, amenajat in gradina verde, superba, a complexului.

Dupa balaceala la Bad Blumau, o dupa amiaza cu copiii in Graz

Hotelul se gaseste in Styria, in apropierea orasului Graz, pe care de altfel l-am si vizitat cu aceasta ocazie.

La intoarcerea din Graz am oprit si la alt monument semnat Hundertwasser, o biserica extrem de haioasa si colorata:

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare