Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Danemarca   >  Plimbari prin Danemarca pe langa Copenhaga: Castelele Frederiksborg si Kronborg si Muzeul Louisiana

Dupa o saptamana minunata in Insulele Feroe, am revenit la viata urbana via unul din cele mai frumoase orase vizitate de mine: Copenhaga. Dar cum am stat doua nopti, si in Copenhaga mai fusesem deja de 2 ori (o data pentru Eurovision, in doi, si o data cu Lucas – si Ema in burtica – intr-un roadtrip prin Danemarca), acum, ne-am plimbat doar seara prin capitala daneza, si ziua full de aici ne-am rezervat-o unor vizite in jurul orasului, la castelele Frederiksborg si Kronborg, dar si la muzeul Louisiana.

Magnificul castel Frederiksborg, primul popas in excursia noastra pe langa Copenhaga

Ne-am inceput ziua explorind magnificul castel Frederiksborg si ale sale gradini minunate. A fost construit in secolul 17, ca resedinta regala, si este cea mai mare cladire Renaissance din Scandinavia. Este situat pe 3 insulite inconjurate de un lac, si are alaturi niste superbe gradini in stil baroc, cand am fost noi pline de flori.

Orasul Helsingor si castelul Kronborg, cu vedere la Suedia

Ne-am continuat plimbarea in orasul Helsingor, situat in cel mai ingust punct al stramtorii Øresund, fasia de apa dintre Danemarca si Suedia. Aici ne-am luat pranzul in port, cu vedere la Suedia si la feriboatele care fac la 15 minute legatura intre cele doua tari, si apoi am continuat cu o vizita la castelul Kronborg, facut celebru de Shakespeare in Hamlet si adaugat pe lista UNESCO in 2000.

Una din cele mai frumoase experiente ale verii a fost aici sa luam parte la Hamlet live, piesa de teatru fiind jucata in diferite locatii din palat, fix sub ochii vizitatorilor, implicati astfel in poveste. Diferitele actiuni ale povestii ne-a plimbat prin toate camerele castelului, si a fost un adevarat regal.

Excursia pe langa Copenhaga am incheiat-o la Muzeul Louisiana

Dupa amiaza am incheiat-o la Muzeul Louisiana, situat la 15km de Copenhaga, pe care nu apucasem sa il vizitam in trecut, si care are o colectie minunata de opere de arta moderna, atat in cladirile sale cu multi pereti de sticla, cat si in parcul care ajunge pana pe malul marii.

Cam aceasta a fost plimbarea noastra de o zi in jurul Copenhagai. Initial planul nostru era altul, de a merge pe o insula daneza invecinata, insa nu ne-a parut rau de schimbarea pe care am facut-o, si ne dorim sa mai revenim in Danemarca, pentru a mai explora, pare o tara fix pe gustul nostru.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare