Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Roadtrip cu copiii in Danemarca: O zi in Copenhaga

In 2015, faptul ca noul membru al familiei este pe drum de la inceput anului, ne-a facut sa ne regandim politica de travel, si am combinat cele 2 obiceiuri: parc de distractii pentru Lucas si roadtrip. Am ales sa il ducem pe Lucas in Danemarca, cu pornire din Copenhaga si cu tinta principala Legoland, parcul de distractii al vestitelor caramizi de plastic colorate, si am si incercat un prim roadtrip cu cel mai mic shopaholic, in 4 zile, in care Lucas s-a descurcat admirabil si s-a distrat la maxim. Iar Copenhaga cu copiii s-a dovedit minunata!

De trei ani, in fiecare an il ducem pe Lucas la sfarsitul lunii mai la un parc de distractii mare. Acum 2 ani, un mic shopaholic de 2 ani jumatate vizita Disneyland, iar anul trecut la 3 ani jumatate, Lucas a mers in Dubai la giganticul waterpark de pe insula artificiala The Palm, la hotelul Atlantis. Si tot de vreo 2 ani incoace avem obiceiul sa facem 1-2 roadtripuri cu masina. Acum 2 ani am fost in Islanda, iar anul trecut timp de 10 zile spectaculoase in Norvegia

Vezi si ce am facut in celelalte zile: Cu ferryboat-ul inspre Aarhus si Esbjerg / Legoland

Copenhaga si inceput de roadtrip cu copiii prin Danemarca

Roadtripul nostru prin Danemarca a inceput la ora 8 dimineata in alta tara, si anume vizavi de Copenhaga, pe tarmul suedez, in Malmo, acolo unde ne-a lasat zborul Wizz. Malmo si Copenhaga sunt la jumatate de ora distanta una de alta, unite de un pod+tunel subteran gigantic. La 9 jumatate am ajuns in capitala daneza, si ne-am dus direct la micul dejun, un mic dejun consistent, luat in atmosfera interesanta, printre barci si pe malul canalului, in Nyhavn, si o mica plimbare prin centrul orasului.

Copenhaga este un oras minunat pentru o excursie cu copiii, avind nenumarate atractii pentru cei mici, foarte interesante (de anul trecut, cand am fost intr-o scurta excursie la Copenhaga cu ocazia Eurovision ne propusesem sa revenim cu Lucas). Atractii interesante pentru adulti bifasem deja in prima noastra excursie, asa ca de data aceasta ne-am focusat doar pe distractii pentru micul turist.

Acvariul din Copenhaga, primul nostru stop cu copiii in Danemarca

Primul stop, dupa micul dejun foarte bogat, l-am facut la acvariul, Den Blau Planet, unde am putut studia toti pestii colorati, mari si mici, adunati intr-o cladire cu o arhitectura extrem de interesanta, pe malul marii. La finalul vizitei am iesit si afara, pentru o plimbare la marginea apei.

Amager Strandpark, plimbare pe malul apei

Pe drumul spre acvariu vazusem o bucata de plaja cu o laguna, un peisaj foarte interesant, unde ne-am propus sa ne oprim la intoarcere. Se numeste Amager Strandpark, si este un mare parc natural plin de apa si nisip, cu piste amenajate pentru biciclete si alei de plimbare pana pe malul marii, unde ne-am plimbat, ne-am catarat pe stanci, ne-am umplut de nisip si am aruncat pietre in apa.

Experimentarium, alt stop amuzant pentru copii

Al doilea stop pe lista noastra era Experimentarium, un muzeu de stiinta pentru copii stil hands-on, care s-a dovedit extrem de interesant pentru intreaga familie. Muzeul era gazduit de un hangar gigantic, pe o insula, iar Lucas si-a exersat cu multa incantare abilitatile fizice in curse de obstacole sau pe pereti de catarat, si a incercat toate exponatele (nu tot timpul in modul in care era indicat sa o faci).

Copenhaga Street Food, locul perfect de luat masa de pranz cu copiii la soare

Trecuse de ceva ora pranzului, si dupa 2 muzee de dimensiuni mari + plimbarea pe plaja Lucas era mai mult decat obosit. Incercind noi sa ne orientam rapid unde sa mancam, am dat, din greseala, peste un loc deosebit, fix in hangarul de alaturi de muzeu: Copenhagen Street Food. O piata in care fiecare vanzator vindea mancare de un anumit tipic, toata absolut delicioasa. In secunda in care a terminat masa, Lucas mi-a adormit in brate, si cu mic cu mare ne-am mutat pe faleza din fata, pe sezlonguri, pentru 2 ore de relaxare la soare.

Privind in urma, daca ar fi sa pot organiza din nou aceasta excursie, as aloca 2 zile in Copenhaga. Am fi putut astfel vizita mai multe obiective interesante pentru Lucas, la care a trebuit sa renuntam. Parcul de distractii Tivoli ar fi fost urmatorul pe lista, dar si gradina zoologica, pe care noi am vizitat-o in doi anul trecut si de care lucas ar fi fost foarte incantat si el. Data viitoare…

Copenhaga de sus

Seara ne-am petrecut-o la hotel, la restaurantul de la parter si admirind view-ul asupra Copenhagai de la etajul 9, din camera. Trebuia sa ne odihnim pentru zilele urmatoare, cand incepeam efectiv micul nostru tur prin Danemarca.

Vezi si ce am facut in celelalte zile: Cu ferryboat-ul inspre Aarhus si Esbjerg / Legoland

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare