Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Roadtrip cu copiii prin Danemarca – Cu ferryboatul spre Aarhus si Esbjerg

A doua zi pe pamant danez am parasit Copenhaga si am pornit la drum, cu destinatia finala de innoptat Legoland Hotel. Dar pana sa ajungem acolo am facut un mic ocol, prin doua locuri tare frumoase: Aarhus si Esbjerg.

De la Copenhaga la Aarhus

Drumul din Copenhaga s-a intersectat de multe ori cu malul marii, si, pentru ca mai aveam cam 1h jumatate pana la ferryboat-ul care trebuia sa ne traverseze apa dintre insula pe care se gaseste Copenhaga si mainland, am oprit la o plaja extrem de vantoasa, cu multe pietre si cu un mic restaurant pe margine.

Ferryboat-ul a fost o adevarata aventura pentru Lucas. Traversarea a durat in jur de o ora, si noi am folosit timpul la maxim pentru a lua pranzul la restaurantul panoramic de pe ferryboat, sa admiram peisajul marin din jur de pe punte si sa vizitam cele doua locuri de joaca organizate la bord.

Aarhus si faimosul muzeu de arta AROS

Am coborat de pe ambarcatiune direct in prima noastra tinta intermediara: Aarhus. Vremea nu a tinut cu noi, ploua torential, asa ca o plimbare prin centrul/marina orasului nu a fost posibila, si ne-am resemnat sa vizitam doar AROS, faimosul muzeu de arta moderna danez.

Expozitiile se intind pe 9 etaje, si sunt foarte interesante, atat pentru noi adultii, cat, mai ales, pentru curiozitatea unui copil de 4 ani.

Out of the Darkness se intitula o expozitie in care arta era prezentata intr-un mod neasteptat, cu mult joc de lumini si umbre, si care avea, ca punct culminant, un fel de labirint multicolor, o camera cu aer dens si colorat, in care, ca sa gasesti iesirea trebuia sa navighezi prin culori intense in care aveai vizibilitate de maxim 1 metru in fata.

Alt punct de mare atractie a fost promenada de pe acoperis, Your Rainbow Promenade, capodopera a artistului islandez-danez Olafur Eliasson si dezvaluita publicului in 2011. O alee circulara de 150 de metri lungime si 3 metri latime, cu pereti de sticla colorata, situata la o inaltime de 50 de metri fata de strada, este o experienta intens-vizuala pentru oricine.

Esbjerg si Marea Nordului

Dupa ce ne-am desfatat vizual si cultural la AROS, iar afara inca ploua torential, am luat decizia sa plecam mai repede din Aarhus, orasul ramananind sa il descoperim alta data, si sa ne indreptam catre cealalta coasta a Danemarcei, catre oraselul port la Marea Nordului Esbjerg, unde prognoza meteo era mult mai prietenoasa.

Fara tinta fixa, ne-am plimbat pe malul marii si am descoperit un parc superb cu acces catre plaja, Hjerting StrandPark, dotat cu alei late si iluminate interesant, dar si cu un loc de joaca complet original.

Google ne-a indicat sa vizitam si monumentul cel mai cunoscut din oras, ansamblul de statui Men at Sea, unde ne-am pozat din toate unghiurile posibile si am coborat pana la mare.

Seara am ajuns obositi, dar tare incantati de tot ce am vazut, la hotelul Legoland. A doua zi urma aventura in lumea Lego

Vezi si ce am facut in celelalte zile: O zi in Copenhaga / Legoland

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare