Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Dubai si cateva zile cu copiii la caldura

La sfarsitul lui mai am fost cateva zile cu cel mai mic shopaholic in Dubai. Programul a fost foarte incarcat, plin de activitati amuzante pentru copiii mari si mici, o excursie excelenta pentru intreaga familie.

Cum ne-am facut programul cu copiii prin Dubai?

Ne-am balacit in oceanul cald ca o ciorba (pana la aproximativ 10:30 doar, pentru ca mai incolo soarele era ravasitor de puternic).

Am intalnit delfini, foci si, ce altceva in desert, pinguini (camilele au fost ignorate in aceasta excursie; o decizie grea, dar recentele informatii despre cum ca ar fi purtatoare de MERS – Middle East Respiratory Syndrome – ne-au facut sa fim precauti).

Am vizitat acvarii gigantice. Am urcat in cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa. Am cumparat curmale de la un magazin doar de curmale, spre marea incantare a lui Lucas, cel mai avid mancator de curmale din lume. Ne-am plimbat cu barca pe un lac artificial, printre un superb joc de apa al fantanilor de la Dubai Mall. Am folosit mereu protectie solara.

Si am vizitat muzeul copiilor, Children’s City, pentru a experimenta un simulator de covor zburator si a afla mai multe despre viata in desert.

La ce hotel am stat cu copiii cazati in Dubai?

Am ales sa stam la hotelul Atlantis, un gigant situat pe insula artificiala The Palm, din mai multe motive: plaja cu acces direct, situat imediat langa celebrul parc de distractii acvatice (unde de altfel am putut intalni delfinii si focile) si intrare directa in The Lost Chambers, unul din cele doua acvarii gigante pe care le-am vizitat in Dubai. Zilele ni le incepeam cu plaja si balaceala in oceanul extrem de cald, urmate de inca o balaceala in piscina (unde erau si zone de umbra).

Pe la 11 ne indreptam deja spre activitati indoor, la aer conditionat, pentru ca devenea insuportabil de cald (42-45 de grade). Insa Dubaiul ofera numeroase distractii indoor pentru copii, nu am avut destul timp sa le incercam pe toate.

Cele doua mall-uri imense ne-au oferit multe distractii: vizitat de acvariu si hranit de pesti (Dubai Mall), sanius pe zapada indoor, intalnire cu pinguini (Emirates Mall) si experienta urcatului in cea mai inalta cladire din lume (Dubai Mall). Seara am ales fie sa facem o plimbare prin Dubai Marina sau prin zona fantanilor de langa Dubai Mall, fie sa cinam la hotel, pe malul piscinei si al oceanului.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare