Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  In Turcia cu copiii: La mare la all inclusive in Antalya

E deja un mit: nu exista conditii mai bune pentru parinti de proaspat bebe/copil mic decat in Antalya la All inclusive. Si intr-adevar turcii ofera orice ti-ai putea dori pentru cand esti in concediu cu copiii: locuri de joaca o gramada, plaja cu nisip fin si (aproape peste tot) intrare lina in apa, kids club indoor pentru toate varstele, loc special de luat masa la restaurant, mancaruri pasate pentru bebelusi, toate accesoriile pe care ti le poti dori in camera, la cerere (patut, olita, masa de infasat, baby monitor, bona, cadita etc etc).

Desi nu este genul de destinatie pe placul nostru (in mod normal dupa 2 zile mi-ar veni sa musc din peretii hotelului si marginea piscinei de plictiseala) de 2 ori pana acum am cedat tentatiei all inclusive-cu toate la indemana: cand Lucas era bebe, la prima lui iesire din tara la 9-10 luni si vara aceasta, formula 2 in 1 + copil agitat mare nu ma prea inghiontea sa mergem prin Grecia sa haladuim prin plaje pustii, dar accesibile doar via hike printre stanci, asa ca am preferat confortul.

 

Prima oara la all-inclusive in Antalya cu bebe mic: Calista Luxury resort

In 2011, cu Lucas am fost la Calista, un hotel format din mai multe corpuri rotunde, cu tot ce ti-ai dori. O gramada de piscine, o gramada de restaurante, si bufet si a la carte, si, cel mai frumos, o plaja gigantica, cu o intrare extrem de lina in apa.

Calista nu este neaparat targetat pentru familii, dar a avut absolut tot ce ne-am dorit, plus multe alte lucruri in plus. Plus un domeniu impresionant, cu multa verdeata, teren de golf si gradina de legume si fructe bio in care te puteai plimba serile in liniste.

Gravida, din nou la all inclusive in Antalya: IC Santai

Anul acesta am ales un hotel special marketat ca fiind family-friendly: IC Santai. Mai putin „luxos” decat Calista, cu un domeniu nu asa impresionant, Santai insa excela in distractii pentru copii. Vreo 3 locuri de joaca, o piscina gigantica de copii cu topogane de apa si alte stropitori, seara spectacole care au fascinat populatia sub 5 ani, trambuline, carusel etc etc. In plus, am avut cazare intr-una din vile, o camera la parterul unei casute, care oferea iesire directa la o piscina privata, linistita si nu foarte aglomerata, spre deosebire de piscinele principale ale hotelului.

Pentru ca totusi nu am rezistat sa stam chiar o saptamana doar intre gardurile resortului, de fiecare data am evadat pentru cateva obiective.

 

Unde am iesit din hotel all inclusive cu copiii si fara in Antalya

 

In prima vizita in Antalya am avut si bona cu noi (bunica), asa ca am fugit o zi doar noi doi la rafting, o experienta atunci in premiera, care a inspirat apoi excursia din Bosnia de anul trecut. Traseul de rafting este in muntii Taurus in Koprulu Canyon, si de la hotel vei merge cu un microbuz pana acolo. Intreaga distractie dureaza aproximativ o zi intreaga in care nu vei semna condica la plaja si balaceala, dar merita cu siguranta.

Tot in concediul in Turcia din 2011 am dat o fuga pana la o pestera din muntii din apropiere: Zeytintaşı Mağarası, de unde din pacate nu am poze (nu ne-au lasat sa fotografiem inauntru). Se putea si combina intr-o excursie mai lunga, cu o vizita in bazar sau la alte obiective, dar noi am preferat doar sa vizitam pestera, pentru ca la resort ne astepta Lucas lasat cu bunica.

Anul acesta am preferat pentru „evadarile din hotel” destinatii child-friendly. Am rezervat o jumatate de zi pentru un tur pe la Antalya Aquarium si Snow World, sfarsind seara cu o plimbare printr-un parc dragut pe malul marii pana la Cascada Duden, care se varsa fix in mare.

Acvariul din Antalya este o constructie noua, un complex de fapt care cuprinde mai multe distractii si expozitii. Se lauda cu cel mai mare tunel acvariu din lume (si este mare intr-adevar), iar copiii au fost foarte incantati. Singurul dezavantaj este pretul, care ni s-a parut exagerat de mare, si care este evident targetat catre turisti.

Langa acvariu este si Snow World, si poti lua bilete combinate pentru a primi un discount. La intrare ti se da o salopeta groasa (dar ramai cu incaltarile tale, in cazul meu sandale). Te plimbi printre sculturi de gheata, cei mici pot intra intr-un iglu, si, atractia maxima, te poti da cu colacul pe 2 partii amenajate.

Desigur, Antalya nu este doar despre All Inclusive. Citeste despre 2 roadtrip-uri NU la AllInclusive facute de noi in ultimii ani pe coasta Antalyei, in Turcia. 
>> Roadtrip cu copiii pe langa Antalya
>> 10 zile pe coasta Lyciei

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare