Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  Weekend trips: Racoare pe canicula in Viena

La inceputul lui iulie, in plina canicula, am facut o vizita de un weekend in Viena. Daca de obicei Viena este o destinatie racoroasa sau ploioasa (daca nu cu frig de-a binelea), si programul nostru in capitala austriaca trebuie neaparat sa cuprinda si activitati indoor pentru incalzire, de data aceasta am nimerit in plina canicula. Asa ca, spre deosebire de planul obisnuit, am fugit dupa destinatii racoroase. Si cum ce poate fi mai racoros decat o balaceala intr-o piscina, asta am cautat.

Prima piscina din acest weekend, pe un deal langa Viena

Prima piscina pe lista noastra a fost KrapfenwaldBad, o piscina situata pe un deal in periferia Vienei, pozitie care ofera avantajul unui view incredibil asupra orasului. Ansamblul de piscine neincalzite (deci ultra racoroase) este situat intr-o padure, cu multe locuri de lenevit la umbra. Stiam demult de KrapfenwaldBad, dar fiind deschisa doar vara, pana acum nu am reusit sa ajungem. Insa ne-a placut tare mult atmosfera, si cu siguranta vom mai reveni aici, cu o alta ocazie calduroasa.

A doua piscina de weekend canicular, la o mica distanta cu masina de Viena

A doua zi am fugit din oras, catre o destinatie nu foarte departe: Thermalbad Vöslau, piscina din orasul unde se produce si celebra apa austriaca Voslauer. Strandul cuprinde o piscina mare cu apa doar un pic incalzita, si un lac amenajat cu apa rece si foarte foarte racoroasa, dar si o piscina in padurea de langa. De jur imprejurul piscinelor sunt restaurante si cabine care pot fi inchiriate pentru intreg sezonul.

Ultima destinatie acvatica: la terme in Campia Panoniei

Ultima noastra destinatie acvatica din acest weekend in Viena a fost complexul de ape termale de la St Martins (unde am mai stat cazati 2 nopti in aprilie), foarte aproape de aeroport, unde am petrecut ultimele ore inainte de a ne imbarca inapoi in Bucuresti. Bazinele si piscinele sunt pline de apa termala si calda, iar lacul din complex este amenajat pentru inot si are apa rece.

Seara, racoare la inaltime la un rooftop bar din Viena

Seara am preferat terasele la inaltime, pentru un cocktail racoros. Destinatia noastra preferata a fost un rooftop bar de care auzisem de putina vreme, si care am tinut neaparat sa il incercam, si ne-a oferit privelisti minunate si o atmosfera de vara superba: ATMOSPHERE ROOFTOP BAR & LOUNGE de pe acoperisul hotelului Ritz Carlton.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare