Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Danemarca   >  Planuri pentru 2016: Marea aventura in Nord

Cu copilul cel mic de aproape un an, a venit momentul sa ne organizam marea evadare in doi! O aventura prin Europa de Nord, prin nu mai putin de 3 tari: Norvegia, Insulele Feroe si Danemarca.

Iesiri de vara in Europa de Nord, o traditie

De 3 ani organizam cate cel putin o iesire in tarile nordice, care noua ne sunt foarte dragi. Pana acum am vizitat:
– in 2013 am fost in Islanda, un roadtrip de 5 zile cu peisaje minunate, parte a rezolutiei din 2013 „Un weekend trip pe luna”
– in 2014 am fost un weekend scurt in Copenhaga, pentru Eurovision si 10 zile superbe am facut un tur prin Norvegia, ambele excursii parte a rezolutiei din 2014 de travel, 12 tari in 12 luni
– in 2015 nu am avut nicio rezolutie de travel, pentru ca aveam un target mai important: un copil in 9 luni; dar tot nu am uitat de tarile nordice, si am mers cu Lucas intr-un mini roadtrip prin Danemarca

In 2016 nu mai intentionam sa mai producem niciun om in miniatura, dar nici inca nu am formulat vreo rezolutie interesanta de travel. {Later edit: Intre timp am formulat si rezolutia – 4 roatripuri in 4 intr-un an, cate unul pe sezon, iar primul roadtrip, de iarna, l-am incheiat deja.} Insa un lucru stim sigur, vom face din nou un tur prin tarile nordice, de data aceasta speram noi chiar si mai interesant decat precedentele, pentru ca va trece prin nici mai mult nici mai putin de 3 tari. Si pentru ca primele luni de bebelusenie am cam fost tinuta in casa, pentru ca am dor de duca si nu am cum sa merg, am facut deja planul pentru vara viitoare. Si, daca nu intervine nimic, va fi minunat!

Planul nostru pentru o mare aventura in nord

Zburam din Bucuresti in Oslo. Petrecem 4 nopti in Norvegia, intr-un mini tur. In Oslo nu mai poposim pentru ca l-am vizitat deja, si pornim direct catre destinatii mai montane. Primul popas va fi intr-o micuta localitate langa celebra stanca Limba trolului (Trolltunga), unde vom face un hike dus si intors de aproximativ 8h, pentru un view superb asupra muntilor si apei. Noaptea urmatoare vom poposi in Flam, oras in buza unui fjord, pe drumul intre Oslo si Bergen, pe care in 2014 nu am putut sa il includem in tur desi ne tenta. Iar ultimele doua nopti le vom petrece in Bergen, speram noi la acelasi hotel superb ca data trecuta, si unde ne vom catara pe un al doilea munte din jurul orasului.

Dar aventura nu se incheie aici. Din Bergen dis de dimineata vom purcede din nou la zbor cu avionul. Unde? In micuta tara insulara Feroe, pentru 6 zile de plimbari prin tinuturi incetosate si racoroase. Vom sta 2 zile in capitala, 2 pe cea mai sudica insula si 2 intr-un golfulet cu plaja, in partea de vest.

Credeti ca ne oprim aici? Nu, pentru ca din Insulele Feroe nu exista zbor direct in Bucuresti, asa ca vom face la intoarcere escala in Copenhaga. Si pentru ca nu s-au aliniat avioanele, avem aici doua nopti si o zi, timp in care vom face o excursie catre insula Funen, insula castelelor si povestilor, si locul de nastere al celebrului scriitor Hans Christian Andersen.

Cu aceasta se va incheia turul nostru nordic, si, believe it or not, am deja planul pentru turul 2017 si aventura in nord de anul viitor facut. Cred eu ca si in 2017 vom reveni in Norvegia, mai avem acolo 2-3-4-5 locuri pe care tinem neaparat sa le vedem, top de lista fiind Insulele Lofoten, Nordkapp si indepartata insula Svalbard.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare