Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  4 roadtrips in 4: Patru in masina prin 7 tari din Europa in 2016

La inceputul anului 2016 ne-am propus sa facem 4 excursii cu masina cu cei mici, inspirati de succesul roadtrip-ulului romanesc din mini vacanta de 1 decembrie de anul trecut. Am vazut in total 7 tari – 2 in vestul Europei, 3 in Nord si 2 in Est: Spania, Portugalia, Romania, Suedia, Finlanda, Norvegia si Macedonia. Iarna am plecat la caldura in Peninsula Iberica, vara la frig in Scandinavia. Primavara si toamna am ramas la noi in Europa de Est, si vremea a tinut cu noi, nu am avut parte de ploi spectaculoase, vant sau vreme urata, asa ca au iesit niste roadtrip cu copiii extraordinare.

Roadtrip de iarna cu copiii prin Europa la caldura

Cel mai lung roadtrip in Europa cu copiii a fost cel de iarna, de 14 zile, in timpul caruia am sarbatorit si trecerea in noul an. Cel mai scurt a fost cel din Macedonia, de doar 4 nopti. In Romania ne-am plimbat timp de 5 nopti, iar prin cele 3 tari nordice traseul a fost de 9 nopti. Am sarbatorit ziua Emei acasa la Mos Craciun, si in aceeasi zi am pasit si peste Cercul Polar, iar de 1 iunie, ziua copiilor ne intorceam din roadtrip-ul din Romania.

Trei roadtrip-uri din 4 au inclus si zboruri cu avionul pana la un punct mai aproape de ce doream sa vedem, iar roadtrip-ul din Scandinavia a inclus inca 2 zboruri interne, si in aceea excursie am avut in total 3 masini inchiriate.

Am inceput 2016 deja pe drum, plimbandu-ne la caldura timp de 2 saptamani prin Spania si Portugalia.

Am vizitat in Portugalia coasta Algarve (cazati dintr-un nou intr-un loft airbnb perfect), Evora, unde am petrecut Revelionul, castelele Monsaraz si Arraiolos, Palatul Pena si Cabo da Roca, superbul Porto, spa-ul si parcul cu casute minimaliste de la Pedras Salgadas, valea raului Douro si o noapte la o ferma in Serpa, iar in Spania la inceputul concediului Granada, si la sfarsit Cadiz si Ronda.

Roadtrip in 4 de primavara prin Romania

La sfarsitul lui mai-inceputul lui iunie am pornit din nou la drum, in roadtrip-ul de primavara, de data aceasta prin Romania. Traseul a fost din Transilvania pana la Clisura Dunarii, si a cuprins vizite la biserici fortificate si a continuat cu cetati si castele si innoptat la Deva intr-un conac. A treia a noapte am petrecut-o pe malul unui lac, la Valiug, si am admirat cascade si alte obiective, si pastrind domeniul acvatic ultimele 2 zile am stat in cel mai frumos cred loc din Romania, pe clisura Dunarii.

Vara cu copiii prin Europa de nord in roadtrip

La sfarsitul lui august am plecat la frig, intr-un nou roadtrip cu copiii, al treilea, de vara. De data aceasta in Scandinavia, si am trecut prin 3 tari: Suedia, Finlanda si Norvegia, avind 2 mari obiective: vizita la Mos Craciun in Laponia si atingerea Nordkapp, cel mai Nordic punct din Europa continentala. Intre aceste 2 obiective am descoperit si numeroase alte locuri extraordinar de frumoase din zonele nordice ale Europei: 2 zile in Stockholm / O noapte cu aurora boreala, intr-un iglu de sticla / Popas in Inari / Popas in Lillefjord si hike la cascada iubirii / Hammerfest, orasul ursilor polari / Alta si catedrala aurorei boreale / Plimbare de dupa amiaza si o noapte la in design hotel, in Oslo

Toamna facem roadtrip prin Balcani

Ultimul roadtrip, cel de toamna, a fost in apropiere de tara noastra, intr-o tara in premiera, care mi-a generat ceva emotii daca o sa fie ok cu copiii: Macedonia. Initial trebuia sa plecam cu masina de acasa, si sa innoptam si in Bulgaria 1 noapte, dar lipsa timpului necesar ne-a facut sa ne prescurtam planurile, si sa zburam in Sofia, si de acolo sa ne pornim roadtrip-ul cu o masina inchiriata. Timp de 4 nopti si 4 zile am vizitat capitala Skopje, spectaculosul canion Matka, superbul lac Ohrid, plus inca alte cateva escale prin frumosii munti Balcani de aici.

Cam acestea au fost plimbarile noastre in 4, prin 7 tari din Europa, in 2016. Bineinteles, nu au fost singurele calatorii cu copiii, am facut numeroase alte plimbari fie cu masina prin Romania, fie cu avionul prin alte tari din Europa, mica Ema reusind sa bifeze 12 tari in 12 luni, iar Lucas adaugindu-si si el numeroase noi tari si locuri vizitate in 2016. Am evadat si in doi de cateva ori, pentru cateva excursii pe cont propriu fara copii, dar despre acestea in posturi viitoare.

Pentru la anul inca asteptam inspiratia sa ne loveasca cu o rezolutie demna de urmat. Cu siguranta va fi ceva deosebit, pentru ca o data ce se apropie de 1 an si jumatate Ema se dovedeste din ce in ce mai impotriva drumurilor cu masina (in schimb adora sa zboare cu avionul) asa ca va trebui sa gasim ceva adecvat pentru intreaga familie. Ceea ce stim cu siguranta este ca la aproape 2 ani Ema este pregatita sa cunoasca si locuri in afara Europei, si deja planuiesc ceva in aceasta directie.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare