Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  Roadtrip in Finlanda cu copiii, vara la frig -> O noapte cu aurora boreala, la iglu de sticla, in Laponia, la nord de cercul polar

Dupa 2 nopti in Rovaniemi, am continuat inspre nordul Laponiei. Tinta noastra era Kakslauttanen, unde, intre 3 parcuri nationale gigantice, este amenajat un resort doar cu iglu-uri de sticla. O experienta inedita in Laponia, cadou de ziua a doi dintre noi.

>> De fiecare data cand am vizitat Laponia am facut-o cu o combinatie destul de lunga si anevoioasa de zboruri cu escale, fie prin Suedia, fie prin Finlanda. Insa daca vrei sa ajungi in decembrie 2023, in mini vacanta de 1 decembrie, direct la Mos Craciun acasa in Rovaniemi, Family Travel Bubble organizeaza singurul charter direct din Bucuresti si Cluj inspre Cercul Polar – Citeste aici detalii despre vacanta de grup pentru familii la Mos Craciun cu zbor direct spre Rovaniemi in Laponia din Bucuresti si Cluj

Drumetie in Urho Kekkonen National Park

Am ajuns pe seara, dar profitind de faptul ca lumina tine pana dupa ora 23, am si fugit sa facem cunostinta cu unul din parcurile nationale ce imprejmuiau resortul. Cel mai aproape este Urho Kekkonen National Park, unde am ales sa urcam pana in varful dealului-munte Kiilopää, un traseu usurel, de aproximativ 1h, varful micului munte fiind un excelent punct panoramic pentru imprejurimi.

Cum a fost o noapte cu copiii la iglu de sticla in Laponia? Bonus: o prima aurora boreala!

Coborind inapoi la sosea ne-am intors la iglu-ul nostru de sticla, la tanc pentru dubla petrecere pe care o planuisem in acea seara in familie, avind doua zile de nastere de sarbatorit.

Noaptea, natura a avut un cadou sa ne ofere si ea: am vazut prima noastra aurora boreala, din locul perfect sa o admiram, prin tavanul de sticla al iglu-ului.

Dupa o noapte in iglu, din nou pe potecile frumoase din Laponia

De dimineata am revenit pe potecile finlandeze, de data aceasta punctul de pornire a fost Tankavaara Visitor Centre, un centru de informatii amenajat ca un mic muzeu despre fauna si flora Laponiei de nord. De aici am pornit pe un traseu de 6km, care ne-a dus prin mlastini, paduri, zone montane, pana in varful unui deal plin de afine delicioase si inapoi.

Cu inviorarea de dimineata gata facuta, am purces la drum. Din nou inspre nord, bineinteles. Urmatoarea oprire a fost intr-un oras inconjurat de lacuri, Inari, pe care mi-a parut rau ca nu am avut timp sa il exploram mai pe indelete. De data aceasta am mers doar la SIIDA, muzeul civilizatiei sami. Dar despre muzeu si lacurile din jurul sau in postul urmator.

Roadtrip nordic de vara: Traseul prin 3 tari scandinave / 2 zile in Stockholm / In vizita la Mos Craciun in Rovaniemi / O noapte cu aurora boreala, intr-un iglu de sticla / Popas in Inari / La capatul de nord al Europei, Nordkapp / Popas in Lillefjord si hike la cascada iubirii / Hammerfest, orasul ursilor polari / Alta si catedrala aurorei boreale / Plimbare de dupa amiaza si o noapte la in design hotel, in Oslo

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare