Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  Roadtrip prin Norvegia cu copiii, vara in nord la frig -> Vizita la Hammerfest, orasul ursilor polari si cel mai nordic oras din lume

Dupa ce am plecat din Honnigsvag, dupa ziua petrecuta la Nordkapp si imprejurimi, urmatoarea noapte in Norvegia urma sa o dormim in Alta, The Northern Lights City. Dar cum drumul dura doar vreo 2 ore si ceva, am cautat in jur destinatii de vizitat, si asa am ajuns la Hammerfest, cel mai nordic din lume oras se pare (conform celor scrise pe placute in centrul sau, desi distinctia este contestata de vecinul sau mai mic Honnigsvag, dar si de capitala insulei Svalbard), care in trecut isi datora traiul expeditiilor catre insula Svalbard, de capturare a ursilor polari.

 

Hammerfest, Norvegia si orasul ursilor polari

In prezent, orasul si-a facut branding de „orasul ursilor polari”, si aici este infiintat un mic muzeu dedicat simpaticelor (de fapt fioroaselor mai degraba) carnivore polare: The Royal and Ancient Polar Bear Society. Cum am ajuns in Hammerfest am poposit direct la micul muzeu (urma sa se inchida), muzeu care a incantat amandoi copiii, dar in special pe Ema, care si-a descoperit o pasiune pentru ursii polari.

Peste tot prin centru, detalii si decoruri aminteau de ursii polari: giruete pe acoperis nu in forma de cocos, ci de urs, decoratiuni pe garduri, ziduri, banci si foisoare, iar cladirea primariei era pazita de 2 statui gigantice (in forma de ursi polari, bineinteles).

Un hike in zigzag

Dupa ce am salutat fiecare urs zarit in parte, am continuat spre urmatoarea noastra tinta: un hike sus pe muntele ce strajuieste orasul, pe o alee in zigzag, care chiar asa se numea. De sus panorama cu golful, orasul si insulele din jur era incredibila, si am petrecut ceva timp admirind-o.

La plecare am mai salutat un urs gigantic alb, pus acolo de paza la poarta orasului, si ne-am indreptat, printre turme gigantice de reni care se luau pe sosea la intrecere cu masinile, catre Alta.

Roadtrip nordic de vara: Traseul prin 3 tari scandinave / 2 zile in Stockholm / In vizita la Mos Craciun in Rovaniemi / O noapte cu aurora boreala, intr-un iglu de sticla / Popas in Inari / La capatul de nord al Europei, Nordkapp / Popas in Lillefjord si hike la cascada iubirii / Hammerfest, orasul ursilor polari / Alta si catedrala aurorei boreale / Plimbare de dupa amiaza si o noapte la in design hotel, in Oslo

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare