Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  Macedonia si un roadtrio de toamna cu copiii prin Balcani -> Vizitind spectaculosul canion Matka

Chiar daca nu faci un roadtrip prin toata Macedonia, ci ai doar treaba in Skopje, canionul Matka este un must see, usor de ajuns din capital, fiind la doar 15km departare. Sincer, dupa un Skopje prea scortos in centru, cu toate cladirile acelea monumentale, cu multe coloane si statui, si prea haotic (in clasicul stil balcanic) in periferii, Matka a fost o surpriza mai mult decat placuta.

 

Am ajuns intr-o sambata cu soare, si era plin de turisti veniti la plimbare pe malul lacului format intre peretii stancosi ai canionului. Multi macedoneni, dar si mai multi din Kosovo, Matka fiind o destinatie preferata de cei din tarisoara vecina situata nu la foarte mare departare.

Drumetii si plimbari cu copiii prin canionul Matka

In canion ai mai multe posibilitati de petrecere a timpului. Poti face hike-uri pana la diferite manastiri sau biserici situate pe malul apei, te poti plimba cu barca sau caiacul, si poti intra in pesteri spectaculoase. De asemenea, de-a lungul canionului este amenajata o alee lunga, de unde ai privelisti superbe, si pe care te poti plimba o bucata lunga de timp.

Dupa ce ne-am plimbat in lungul canionului, noi am ales o plimbare cu barca pana la o pestera in care se intra pe jos, iar cat eu cu Ema am stat la coada asteptind imbarcarea, tati si cu Lucas au dat o tura cu caiacul, prima data pentru Lucas in acest tip de ambarcatiune.

Ziua la canionul Matka am incheiat-o la in restaurant plin de flori, cu o terasa fix pe marginea apei, servind bunatati macedonene (care in fapt sunt un mix bulgaro-grecesco-turcesti), si apoi a pornit in continuare in descoperirea Macedoniei, inspre sud.

Intreg roadtrip-ul nostru prin Macedonia: Harta traseului / O zi in Skopje / Vizitind spectaculosul canion Matka / Plimbari pe malul lacului Ohrid / Prin muntii Macedoniei: Merovo, Krushevo, Stone Dolls

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare