Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  4 roadtrips in 4: Explorind Macedonia intr-un roadtrip de toamna prin Balcani

Destul de rapid dupa ce am terminat roadtrip-ul nostru de vara cu copiii, ne-am si urcat iar in masina pentru cel de toamna. Cum doream sa exploram prin balcani si nu prin vreo destinatie sudica si calda cum am facut in iarna ne era teama de vremea care sa iau o turnura friguroasa si ploioasa, asa ca am programat plimbarea prin Macedonia cat mai repede s-a putut la inceputul toamnei.

 

Intreg roadtrip-ul nostru prin Macedonia: Harta traseului / O zi in Skopje / Vizitind spectaculosul canion Matka / Plimbari pe malul lacului Ohrid / Prin muntii Macedoniei: Merovo, Krushevo, Stone Dolls

Cum am facut planul de roadtrip de toamna cu copiii prin Macedonia?

Planul initial era sa mergem cu masina noastra direct in Romania, sa dormim o noapte de escala in Sofia (si sa ne plimbam putin pe muntele Vitosha), si sa mai dormim o noapte extra la intoarcere la granita Macedoniei cu Bulgaria, in Berovo. Dar deoarece nu am mai putut aloca decat 4 nopti din cele 6 planificate initial, am schimbat pe ultima suta de metri un pic planul.

Am renuntat sa mai plecam cu masina noastra din Romania, si am zburat in Sofia (iar de acolo pana in Skopje sunt 3h si ceva, pe care le-am facut cu o masina inchiriata) si am renuntat sa vizitam zona de granita Berovo, intorcindu-ne tot cu avionul via Sofia. Am ramas cu urmatorul plan:

5 zile de colindat Macedonia cu masina in 4

 

1. Am ajuns seara la Skopje si prima zi din roadtrip am alocat-o explorarii capitalei Macedoniei.
2. Dupa o a doua noapte dormita in Skopje, am pornit la drum prin Macedonia. Prima oprire, canionul Matka, situat destul de aproape de capitala, o zona muntoasa spectaculoasa, unde am facut plimbari cu barca, am vizitat o pestera si ne-am bucurat de natura.
3. In aceeasi zi am continuat drumul inspre sudul tarii, si am mai facut o escala la Merovo, cea mai mare statiune de ski, unde am admirat o biserica scufundata in mijlocul unui lac de acumulare.
4. Ne-am cazat in cel de-al doilea hotel al roadtrip-ului nostru, in Struga, orasel pe malul lacului Ohrid, lac de granita cu Albania. A treia zi a fost dedicata explorarii intai a orasului Ohrid, si apoi a lacului in sine, urmindu-i malul si oprind la diferite obiective.
5. A patra zi, si ultima, ne-am conceput un drum de reintoarcere la Sofia, unde tarziu in noapte am avut avion inspre Bucuresti, drum in care am mai avut doua escale. Intai am ajuns la Krushevo, cel mai la inaltime oras din Macedonia, unde am vazut un monument cu o arhitectura foarte interesanta, Macedonium, si am luat masa de pranz la un restaurant cu super view, si apoi la Stone Dolls, aproape de granita cu Bulgaria, un fenomen natural spectaculos in munti.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare