Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2016 - 4 roadtrips in 4   >  Macedonia si roadtrip de toamna cu copiii prin Balcani -> Merovo, Krushevo si Stone Dolls, escale prin munti

In Macedonia ne-am cazat in doar 2 locuri, in Skopje in Nord si pe malul lacului Ohrid in Sud. Insa de la Skopje la Ohrid si inapoi am ales 2 drumuri diferite, astfel incat traseul nostru de roadtrip de toamna cu copiii prin Macedonia a avut forma circulara, si am avut, si la dus si la intors, mai multe escale in diferite alte zone frumoase ale aceste tari mici si muntoase din Balcani.

Merovo, primul popas montan in roadtrip-ul nostru prin Macedonia

La dus am oprit la Canionul Matka (despre care am vorbit pe larg intr-un post separate) si am trecut prin Merovo, cea mai mare statiune de ski a Macedoniei, situata cam la o ora jumatate de capitala. Copiii dormeaua, asa ca am admirat mai mult din masina frumusetea locurilor, si am vanat ca obiectiv o biserica veche scufundata partial intr-un lac de acumulare. Inainte sa ajungem la biserica din apa insa am admirat de pe un baraj cu arhitectura aparte peisaje tomnatice fabuloase.

Krushevo, cel mai la inaltime oras din Macedonia, alt popas frumos in roadtrip-ul nostru

La intors, prima escala a fost la Krushevo, cel mai la inaltime oras din Macedonia, la care se ajunge pe un drum spectaculos si cu multe multe serpentine, si unde am dorit sa mergem atrasi de o cladire cu forme caudate, un monument al independentei macedonene, pe numele sau Macedonium. Aici se mai poate vizita un muzeu dedicat unei vedete pop macedonene (care nu ne-a atras), si am luat pranzul la un hotel in padure, deasupra orasului, cu privelisti superbe (desi un pic in ceata).

Stone Dolls, o rezervatie naturala interesanta

Ultima oprire in Macedonia, inainte de a trece granita inspre Bulgaria a fost la Stone Dolls de la Kuklica, pentru a vedea niste „papusi de piatra”. Este o oprire de jumatate de ora, si te poti plimba printr-o rezervatie naturala plina cu niste stanci de forme absolut neobisnuite, despre care legenda spune ca sunt invitatii la o nunta transformati in piatra de durerea unei alte fete, inselate de mire.

Cam acesta a fost roadtrip-ul nostru prin Macedonia cu copiii, de toamna, si cu el ne-am incheiat si rezolutia noastra pe 2016, de a face 4 roadtrip-uri in 4, cate unul in fiecare sezon. Pentru 2017 inca suntem in negocieri despre cum ar putea suna noua noastra rezolutie de travel.

Intreg roadtrip-ul nostru prin Macedonia: Harta traseului / O zi in Skopje / Vizitind spectaculosul canion Matka / Plimbari pe malul lacului Ohrid / Prin muntii Macedoniei: Merovo, Krushevo, Stone Dolls

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare