Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  O piata de Craciun la palat: Schloss Halbturn

Anul trecut in ajunul Sarbatorilor am fost sa vizitam un castel pe langa Viena, care organizeaza an de an, intr-un anume weekend din decembrie, o frumoasa Piata de Craciun, castelul Schallaburg.

Anul acesta, intr-o alta vizita de weekend la Viena, am zis sa pastram traditia, si sa imbinam o cana de vin fiert cu o vizita la un nou palat in jurul capitalei Austriei, si asa am ajuns in Burgeland, la piata de Craciun organizata in curtea palatului Halbturn, o bijuterie de palat in stil baroc, pe vremuri folosita pentru vanatoare si drept resedinta de vara de catre familia imperial austriaca.

 

Piata de Craciun la Palat, la jumatate de ora de Viena

Piata de Craciun este organizata in curtile interioare ale palatului, cu o sumedenie de casute cu delicatese, si mult vin fiert. In camerele palatului este organizat de asemenea un targ cu cadouri, dulciuri si mancaruri.

Distractii pentru copii

Pentru copii, chiar la intrare este amplasat un carusel cu aer vintage, si cei mici pot calari tot felul de animale haioase. Mai incolo, in jurul unui rondou, tot cei mici se pot invarti, de data aceasta calare pe ponei.

Desigur, poti parasi zona cu casute, si face o plimbare prin curtea palatului, si pe langa sculturile moderniste din parculetul inconjurator. Dupa ce pleci de la Halbturn, poti face alte opriri in Burgenland, regiunea inconjuratoare, de exemplu pe malul lacului NeusiedlerSee, marea vienezilor, sau la o balaceala termala la StMartins.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare