Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  Calatorii cu copiii: Un weekend, sapte Piete de Craciun in Viena

Saptamana aceasta vorbesc doar despre piete de Craciun se pare, dar este de sezon, asa ca sper ca sunt iertata usor! Am inceput luna decembrie cu o vizita la Piata de Craciun din Sibiu. Apoi am fost la cea din Bucuresti, si am ramas placut impresionati! Si nu se putea sa ratam cea mai draga destinatie a noastra, Viena, tocmai acum de Craciun! Asa ca iata, despre 7 piete de Craciun pe care le poti vizita intr-un weekend in Viena!

Despre atmosfera de Craciun din Viena, si aventurile noastre an de an am povestit pe larg anul trecut. Si anul acesta am revenit la vin fiert, beculete si distractii pentru copii in Viena in preajma Craciunului, si am reusit performanta de a vizita nici mai mult nici mai putin de 7 piete de Craciun, si de a bifa chiar 2 in premiera.

Cu copiii la cea mai la inaltime piata de Craciun din Viena

Probabil cea mai originala mini piata de Craciun de anul acesta a fost cea organizata pe acoperisul hotelului Ritz Carlton (in locul terasei Atmosphere, vizitata de noi intr-o dupamiaza de canicula in vara). Cateva casute ce vindeau vin fiert si bunatati, o cabanuta in care sa te adapostesti in caz de vreme proasta si view superb asupra Vienei. Noua ne-a placut tare mult!

 

Piata de Craciun la palatul Belvedere din Viena

Anul acesta nu am ajuns la piata de Craciun de la Schonbrunn, insa am vizitat in premiera alta, de data aceasta la Palatul Belvedere. Am combinat un vin fiert si un cornet de castane, cu o plimbare prin superbele gradini ale palatului.

Distractii de Craciun la Prater

La Prater si mica sa piata de Craciun in cerc am ajuns inaintea vizitei la Planetarium, unde l-am dus pe Lucas la un spectacol. Poti bea un vin fiert aici inainte de a „ataca” parcul de distractii, muzeul figurilor de ceara sau Planetarium.

Cumparaturi si vin fiert la Piata de Craciun de la St Stephan din centrul Vienei

Intr-o dupa amiaza de vineri am facut o mica sesiune de shopping pentru copii, iar apoi ne-am tras sufletul langa bradul din piata St Stephan.

Piata de Craciun dintre muzeele din Viena, la MQ

Mica piata de Craciun cu aer futurist dintre muzeele din Museum Quartier a fost prima pe care Ema a prins-o treaza, si s-a putut bucura de muzica si luminite.

Celebra piata de Craciun de la Rathaus, Primaria din Viena

Probabil cea mai cunoscuta piata de Craciun din Viena este cea de la Rathaus, unde am poposit si noi intr-o seara. Nu am prins insa deschise distractiile de copii (se inchid la ora 7), asa ca am stat mai putin decat am stat in anii trecuti.

Art advent la Karlsplatz

Am lasat la sfarsit piata de Craciun din Viena care noua ne place cel mai mult, si anume cea din Karlsplatz, unde o fantana gigantica este acoperita de o cantitate impresionanta de paie si devine un loc de joaca pe cinste pentru copii.

Voi ce alte piete de Craciun ati mai vizitat in Viena?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare