Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  Calatorii cu copiii: Atmosfera de Craciun din Viena

Tocmai ne-am intors din cea de-a patra vizita a celui mai mic shopaholic la Piata de Craciun din Viena. Prima oara a fost cand avea 1 an si 2 luni, iar acum, la 4 ani deja este expert in distractiile de iarna din capitala austriaca, iar noi experti in locuri bune de mers cu copiii in Viena

Cu copiii prin Pietele de Craciun din Viena

Viena are o sumedenie de piete de Craciun (cu alta ocazia am vizitat fix 7 intr-un singur weekend), dar bineinteles cele mai frumoase, interesante si atragatoare de turisti sunt cele din centru: Rathaus, Muzeul de Istorie, Karl Platz, St Stephan, Museum Quartier etc. De fiecare data cand mergem trecem prin toate cele central, si deja avem locuri, ocupatiuni si delicatese de gustat preferate in fiecare locatie.

In piata cea mai mare, cea de la Rathaus, nu ratam trenuletul, plimbarea cu cai, vizita la oficiul postal pentru a cumpara abtibilduri haioase si un pic de xmas shopping (casutele care vand jucarii sau carti de copii sunt preferatele noastre si le vizitam an de an).

Pe cai la Rathaus in 2013

Posta de Craciun 2013

Plimbare printre casute, 2013

Iubirea pentru cai e la locul ei si in 2014

Trenuletul care face ocolul pietei de la Rathaus, marea pasiune in 2014

A doua piata preferata de noi este cea din Karlsplatz. Aici, an de an, o fantana gigantica este transformata in cel mai original bio eco loc de joaca pentru copii: este adusa o cantitate impresionanta de paie, si copiii sunt lasati sa isi dezlantuie imaginatia.

In plus, este organizat un mini zoo cu animale domestice, si, de la an la an, diferite alte distractii: plimbari cu ponei, cu biciclete pe sine sau spectacole pentru copii. Alaturi, printre casutele care vand decoratiuni si preparate de Craciun este si un carusel atipic, care se invarte nu electric, ci cu ajutorul a doi parinti care dau la pedale.

Un vin fiert si un bebe adormit in carut in 2011

In 2012 proaspatul doianist nu mai doarme, ci se aventureaza (prudent si langa mami) prin paie

In 2012 deja il pasionau caii

Treianistul alearga si se tavaleste prin paie in 2013

Dansind in paie in 2014

Tati pedaleaza sa invarta caruselul, 2014

Daca iesim pe Kartner Strasse la shopping, obligatoriu ne oprim si in mica piata de craciun organizata langa St Stephan pentru un vin fiert si a admira luminile ce decoreaza zona pietonala.

Lucas, mami si decoratiunile de Craciun in 2012

3 cani de vin fiert delicios

Sus pe masa in fata la StStephan, 2014

Vinul fiert si explozia de dulciuri, lumini si activitati din Pietele de Craciun sunt argumente suficiente pentru o vizita de weekend in Viena cu copiii. Dar nu ne rezumam doar la atat. Ce ne mai placem sa facem iarna in Viena?

Ia masa cu copiii intr-un restaurant la inaltime in Viena de Craciun

Un pranz la inaltime este una din ocupatiile noastre favorite. Dintre locatiile cu view fenomenal asupra Vienei incercate de noi: Loft de la ultimul etaj al hotelului Sofitel, restaurantul care se invarte din DonauTurm si, recent descoperitul, Restaurant 57 de la etajul cu acelasi numar al hotelului Melia.

Bebe are babetica asortata sezonului la un pranz in DonauTurm in 2011

Brunch la Loft in 2013

Pranz tarziu la etajul 57

Nu rata Zoo Schonbrunn

Daca prinzi o zi frumoasa, recomand o vizita la zoo si in parcul Schonbrunn (in fata palatului de altfel este organizata si cea mai romantica piata de Craciun) , copiii sunt incantati de animale, plimbari cu caii sau locurile de joaca foarte interesante (cel pentru copii mici este gandit de artistul austriac Hundertwasser si are o arhitectura foarte interesanta).

Nu am ratat caii de la zoo in 2013

Mergi si la Prater cu copiii

De neratat este si parcul de distractii Prater. Desi multe din atractii sunt inchise in sezonul rece, roata cea mare este deschisa tot timpul anului, ca si muzeul Madame Tussaud’s, iar intre ele este organizata si, bineinteles, o mica piata de craciun. Si in Prater copiii pot face plimbari calare (Lucas este foarte entuziasmat de cai, asa ca ii cautam peste tot).

Calaretul cu frunza in mana, la Prater in 2013

Ne invartim cu roata mare (2013)

Cel mai amuzant muzeu de mers cu copiii in Viena: Zoom. In perioada Craciun-ului, musai rezervare dinainte

Daca vremea este rece, Zoom din Museum Quartier va incanta orice copil (doar ca trebuie facuta rezervare inainte pentru activitatea care o doresti, pentru ca este foarte popular).

La vizita din 2013

Alte distractii cu copiii in Viena de Craciun

Alte distractii de vreme rece pentru copii: Haus des Meeres (acvariul din Viena), Haus der Musik sau Muzeul Tehnic (cu un etaj special doar pentru copii). Intr-un an am prins chiar si un tramvai special, al lui Mos Craciun, care facea, in sunete de clopotei, turul centrului Vienei.

Cu tramvaiul de Craciun in 2012

Daca mai ramane timp si pentru altceva, in functie de vreme, noua ne plac fie plimbarile prin StadtPark (parcul central al orasului), shoppingul la reduceri in outletul din Parndorf, cafeaua buna la Starbucks de pe Kartner sau vizite la diferitele muzee vieneze.

In 2012 Lucas zambea la trecatori din vitrina Starbucks

Usi gigantice in centrul Vienei, 2014

O rulota cocheta serveste si la Outlet

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare