Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  2 piete de Craciun din Europa de Est: Bucuresti vs Belgrad

Recent am trecut prin piata de Craciun din Belgrad, iar zilele trecute am vizitat Targul de Craciun de la Bucuresti. Si nu resist sa nu arat cateva poze din ambele.

Piata de Craciun pe strada pietonala in Belgrad

La Belgrad, piata de Craciun se organizeaza in fiecare an in centrul orasului, in Trg Republike, si se continua pe strada pietonala Knez Mihailova, unde, printre magazinele de ambele parti, sunt amplasate casute si mese unde poti savura un vin fiert. La intrarea pe Knez Mihailova era amplasat un cadou gigantic din beculete aurii si rosii, prilej de poza frumoasa de Sarbatori. Noi am luat un vin fiert si bomboane colorate si acadele, ne-am plimbat un pic printre casute, pe la un iglu gigantic (cu ceva promotional inauntru), si apoi, seara fiind si extreme de frig, ne-am retras la hotel. Piata de Craciun din Belgrad nu este mare, si nici cu multe atractii pentru copii. Dar daca esti in capitala Serbiei in aceasta perioada, e o distractie buna pentru o seara.

Piata de Craciun din Bucuresti

In comparatie, in Bucuresti anul acesta piata de Craciun incepe sa capete contur, si este mai interesanta ca anii trecuti. Si-a mutat si locatia, in fata Casei Poporului, si desi spatiul este mai mare aici decat la Universitatii se simte lipsa parcarii subterane. Sunt o sumedenie de casute cu mancare si cadouri, dar si distractii pentru copii: un patinoar (pe care nu l-am testat pentru ca era foarte aglomerat), casuta lui Mos Craciun (unde ne-am intalnit cu elfii), o sanie gigantica trasa de reni in care poti poza copiii, un mini trenulet si un carusel.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare