Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cea mai frumoasa Piata de Craciun din 2016 vrea sa isi pastreze titlul in 2017: Adventul la Zagreb

Anul trecut 1 decembrie ne-a gasit in Sibiu, si am vazut piata de Craciun de acolo. Anul acesta am ajuns cu ocazia zilelor libere de la inceputul lui decembrie in Croatia, in Zagreb. Spre deosebire de celelalte doua piete de Craciun pe care le-am vizitat pana acum sezonul acesta, de la Bucuresti si Belgrad, cu tentative timide de organizare festiva, sarbatorile de iarna in Zagreb sunt un fenomen turistic cu adevarat, iau cu asalt intregul oras care capata o noua fata festiva, si sunt vizitate de turisti din lumea intreaga.

 

Piata de Craciun din Zagreb, cea mai frumoasa in 2016

Anul trecut, Zagreb-ul a primit distinctia de cea mai frumoasa piata organizata de Craciun. Anul acesta au revenit si mai in forta, dornici sa isi reconfirme suprematia. Intreg centrul orasului este o mare piata de Craciun, cu brazi, casute si decoruri superbe.

Nu stiu cum a fost anul trecut, dar anul acesta au optat pentru mult alb pentru Piata de Craciun din Zagreb. Toate casutele sunt albe, decoratiile agitate prin copaci de asemenea, iar luminitele aproape peste tot prin oras respecta acelasi consemn coloristic. Daca la Viena pietele de Craciun impanzite prin oras au un aer mai traditional/rustic, la Zagreb s-a mizat mai mult pe un look usor minimalist, si mai modern.

Pe patinoarul din Piata de Craciun din Zagreb

In zona centrala a orasului, printre sute de casute, am ascultat un concert pe o scena centrala si am testat magnificul patinoar, primul patinoar cu sens giratoriu, doua bucle si semne de circulatie vazut de mine.

Si Upper Zagreb are propria Piata de Craciun

Si Upper Zagreb, partea de sus a orasului, la care se ajunge cu un funicular simpatic, a imbracat haine de sarbatoare. Din loc in loc gasesti mici piatete de Craciun, si ne-am pozat in multe ipostaze in rama foto inzapezita, ce are pe fundal intreg orasul.

Continuind comparatia cu atmosfera de Craciun de la Viena, in capitala Austriei gasesti mult mai multe distractii pentru copii. De la trenuletul si caii din piata Rathaus pana la imensul loc de joaca de paie din Karlsplatz, o sumedenie de lucruri gandite pentru cei mici.

In Zagreb este organizata o piateta speciala pentru copii, Rudolfa, unde poti intalni un ren gigantic (costumat) si poti calari ponei reali, si bineinteles este superbul patinoar, dar in afara de acestea nu am intalnit in restul orasului multe distractii pentru copii (asta bineinteles daca excluzi cantecele, luminitele si atmosfera vesela in sine, care oricum bucura piticii).

Mai multe poze:

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare