Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  Plimbari in jurul Vienei: Cu copiii la Lacul Neusiedler

In Burgenland, tinutul plat la granita cu Ungaria, se gaseste cel mai mare lac din Austria (si in primele 50 ca dimensiune din lume), Lacul Neusiedler. Declarat patrimoniu UNESCO datorita florei si faunei deosebite, Neusiedler este ca un fel de mare pentru vienezi. Adancimea maxima este 1.8metri, astfel incat vara apa devine foarte calda, si de-a lungul tarmului sau sunt organizate diferite stranduri si locuri de inotat.

De asemenea, datorita locatiei in campia Panoniei (in mare parte in Austria, si doar un pic in Ungaria), lacul beneficiaza de foarte mult vant, ceea ce il face locul perfect pentru amatorii de windsurf sau kite surf. Primavara, cum am fost noi malul lacului iti ofera locatia unei plimbari relaxante, printre multele rate si alte pasari care isi au domiciliul aici.

 

O plimbare si un loc de joaca pe malul lacului Neusiedler

Lucas a gasit un loc de joaca chiar langa zona care vara se transforma in plaja, si am petrecut acolo minute bune, printre leagane si topogane.

Neusiedl am See, oraselul de pe malul lacului

In cel mai mare orasel de pe malul lacului, Neusiedl am See, la capatul unei faleze ample, se gaseste un restaurant complet din sticla, Mole West, care serveste mancare delicioasa intr-un decor modern si minimalist.

Terme si safari in apropiere

In apropierea lacului se gaseste un complex de ape termale, StMartins Therme&Lodge, unde ne-am si cazat o data pentru 2 zile de rasfat acvatic, si un parc national, in care cu alta ocazie am facut un safari original si o expeditie de urmarit pasari.

Centrul outlet de la Parndorf e la 15-30min de lac, si tot in apropiere se gasesc si cateva castele si palate, la care inca nu am reusit sa ajungem, si care le avem pe lista de to do cand vom mai ajunge in Viena.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare