Sus
  >  Destinatii   >  Trieste si o dupa amiaza cu privelisti frumoase

Recenta excursie in sudul Italiei mi-a adus aminte de o dupa amiaza petrecuta in doi in nordul aceleiasi tari, in drumul nostru dinspre Slovenia inspre ski in Dolomiti, vizitind orasul Trieste.

 

Trieste iti ofera multe lucruri interesante de facut, dar noi am avut doar cateva ore la dispozitie, asa ca ne-am ales doar doua obiective de vizitat. Au ramas pe alta data Piazza dell’Unita d’Italia, Canale Grande, Cattedrale di San Giusto, sau, daca suntem si cu copiii, muzee cu potential interesant precum cel despre trenulete (Museo Ferroviario di Trieste Campo Marzio) sau al istoriei naturale (Museo Civico di Storia Naturale di Trieste)

Faro della Vittoria

Inalt de 68 de metri, farul construit in 1923 pare si mai inalt si impunator datorita pozitiei cocotate pe un deal. Se ajunge la el pe niste stradute intortocheate, si un numar maxim de 10 persoane in acelasi timp se pot urca pana sus in varf.

Castelul Miramare, de neratat in Trieste

Castelul, situat pe un promontoriu stâncos din golful Grignano la Marea Adriatică, a fost construit la jumatatea secolului 19 pentru fratele împăratului Franz Joseph I., Ferdinand Maximilian von Österreich si sotia sa. Constructia, alba si cocheta, si gradinile minutioase, au fost realizate dupa planurile detaliate ale lui Maximilian, si reflecta marea lui dragoste pentru mare. In ziua de azi, castelul este muzeu, si se poate vizita inauntru, impreuna cu o plimbare extrem de placuta prin curtea ce se intinde pe langa mare.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare