Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Travel with kids: 3 activitati super dragute cu copiii in Belgrad

La capatul unei plimbari prin Croatia cu ocazia zilelor libere din jurul lui 1 decembrie am poposit o noapte si o zi in Belgrad, impreuna evident cu copiii.

Am gasit capitala Serbiei cam la fel cu acum 10 ani cand trecusem ultima oara prin ea, dar daca atunci mai mult facusem shopping, acum am cautat activitati distractive pentru copii.

1. Plimbare cu copiii prin Kalemegdan, fortareata Belgrad-ului

Orice ghid turistic ai citi despre Belgrad, iti va recomanda ca prima atractie fortareata situata la varsarea raului Sava in Dunare. Si, eu cred, si orice indrumar despre ce sa faci cu copiii in capitala Serbiei ar avea aceeasi pozitie fruntasa. Intre vechile ziduri de aparare este acum un parc superb. Te poti plimba pe alei, pe langa tunuri si turnulete, te poti sui pe ziduri vechi si trece pe sub porti cu bolta sau pe poduri de lemn. Si poti admira o panorama superba, cu Dunarea, Sava si parte din orasul Belgrade. Iar daca mai si prinzi soare, asa cum am prins noi, e de neratat sa poposesti la una din terasele din cetate.

2. Zoo dintre zidurile cetatii

Belgrad are un zoo micut, dar cu o suprinzator de mare selectie de animale, situate chiar intre zidurile fortaretei, in partea ei de jos, o activitate buna cu copiii in capitala Serbiei. Este singurul zoo de care am auzit sa aiba drept garduri ziduri groase de cetate, si ii adauga un plus de farmec. Copiilor le-a placut mult, au vazut elefanti, lei, tigri, o gramada de pasari si chiar un pui de hipopotam. Pe alocuri mi s-a parut ca unele custi erau cam mici, si unele parea un pic la limita sigurantei pentru vizitatori, dar per ansamblu am petrecut o ora jumatate plina de zambete ale copiilor la fiecare noua descoperire.

3. Cazare cu copiii pe o barca in Belgrad

Belgrad este la varsarea raului Sava in Dunare, ceea ce inseamna ca o mare parte din oras este marginit de ape. Pe o cotitura linistita a raului Sava sunt amplasate o sumedenie de houseboats, multe din ele hoteluri sau hosteluri. Cum dormeam doar o noapte, ne-am aventurat si am rezervat un apartament la un astfel de hotel plutitor (ArkaBarka 2 am ales noi), si a fost minunat sa ne trezim cu un peisaj superb, chiar pe apa. Singurul dezavantaj a fost ca la aceste barci de cazare se ajunge printr-un parculet, iar masina trebuie parcata la intrarea in parc, la aproximativ 500m distanta, dar a meritat cand dimineata am zarit peisajul, si Lucas s-a amuzat de hotelul plutitor si de semnele cu „interzis saritul”, iar Ema a fost fascinata de toate ratele din jurul terasei de mic dejun.

Cam acestea au fost activitatile noastre in scurta noastra sedere in Belgrad. Bineinteles, vizita noastra fiind in decembrie nu am rezistat sa nu vedem seara cand am ajuns si piata de Craciun de aici, mica dar buna de o plimbare inainte de somn, iar in alte perioade ale anului o plimbare pe strada pietonala si piata centrala sunt la fel de binevenite.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare