Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  In Bodrum cu copiii, amintiri din vara

Daca roadtrip-ul nostru in Turcia a inceput descoperind adevarata Antalya, (de data aceasta nu Antalya all-inclusive insa), ultimele zile din vacanta de vara le-am petrecut tot pe coasta Turciei, insa la Marea Egee, in Bodrum, cu copiii, si ale sale plaje ascunse in golfulete simpatice.

(Aproape) doar plaja si relaxare pentru noi in Bodrum cu copiii

Daca in Antalya zilele ne-au fost umplute de un potpouri de aventuri, explorarari condimentate cu un pic de plaja si balaceala, in Bodrum focusul a fost pe relaxare si plaja, asa, ca de inceput de scoala, cu doar foarte putin vizitat adaugat in mix.

Pentru relaxare totala am ales un lant tare drag noua, Six Senses (lant pe care l-am iubit si in Iordania, Oman or Douro Valley din Portugalia). Six Senses din Turcia, o aditie noua in portofoliul lor de hoteluri, este situat in Kaplankaya, intr-o zona cu dealuri pietroase si plaje cu nisip fin ascunse in golfuri cu apa turcoaz. Copiii s-au bucurat teribil de piscine, de locuri de joaca, de apa linistita a marii plina de pesti, iar seara cu totii ne relaxam la restaurantul de pe malul marii, in adierea brizei.

Un alt plus au fost traseele lungi amenajate pe dealurile din jurul hotelului, plimbari bune de facut la apus, cand temperatura se domolea.

Dar si un pic de explorare cu iz istoric

Nu se putea totusi sa nu iesim din domeniul hotelului, asa ca intr-o dupa amiaza am dat o fuga in Bodrum cel cu ae grecesc, cu casute albe cu geamuri bleu impanzite pe dealurile din jurul portului.

Primul popas a fost la una din Cele 7 minuni ale lumii antice, si cea care a supravietuit cel mai mult in afara de Piramidele din Giza (inca in picioare si in prezent): Mausoleul de la Halicarnasus. Te poti plimba prin fundatia celui ce o data a impresionat lumea antica prin frumusetea sa, si admira giganticele coloane cazute la o serie de cutremure puternice succesive in secolul 13. Ruinele mausoleului au fost dezgropate pentru prima data de catre Sir Newton, arheolog britanica, astfel incat cele mai bine pastrate statui se gasesc acum expuse in Londra la British Museum.

Cu piatra din Mausoleul cazut a fost construit, in apropiere, in secolul 15, Castelul din Bodrum. O cetate impunatoare, ce domina ambele golfuri ale orasului, te lasa sa ii descoperi secretele printr-o serie de turnuri, pasarele si pasaje. In plus, in camerele sale gasesti expuse si o serie de relicve ridicate de pe fundul marii, incarcatura unor corabii din antichitate. Prin curtea castelului sunt expuse si statui pastrate din Mausoleul din Halicarnasus.

Cu aceste zile de relax total in Bodrum s-a incheiat vacanta noastra de vara, a doua zi dupa ce ne-am intors acasa anul nou scolar a inceput.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare