Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Roadtrip in Turcia cu copiii: Cum a fost o noapte la un caravanserai?

Continuam povestile noastre despre roadtrip-ul prin Turcia cu copiii cu o experienta inedita! Caravanserai… stiti ce inseamna? Erau acele popasuri, hanuri, pe miticul drum al matasii. Si pentru ca pe atunci calatorii nu faceau turism, ci foloseau acel drum pentru a transporta lucruri de valoare, caravan serai-urile erau adevarate mini-cetati, cladiri fortificate ce insa ofereau tot confortul.

Si cu ocazia vizitei noastre la Pamukkale, am avut ocazia sa testam un caravanserai autentic, reconditionat insa la confortul specific secolului nostru, un boutique hotel extraordinar, si o experienta deosebita in Turcia cu copiii.

Experienta a fost si pentru noi, cei mari, dar mai ales pentru micii nostri companioni. Daca atunci cand am fost in Baku fara ei s-au suparat pe noi ca am fost acasa la Aladdin fara ei, acum si-au imaginat experienta completa.

Caravanserai-ul Akhan Kervansaray, aflat la 15km de Pamukkale, in Denizli, pare rupt din lumea lui Aladdin si Jasmin, si doar un covor zburator adevarat a lipsit pentru ca lumea lor imaginara sa fie completa.

Camera noastra (dotata cu aer conditionat) avea pereti din piatra groasa si decoratiuni brodate. Dar cel mai frumos loc era curtea interioara, unde am servit cina si micul dejun, un loc efectiv desprins din basme orientale.

O priveliste de ansamblu aveai de la terasa caravanserai-ului, si din repertoriu nu puteau lipsi pozele la impozanta usa de acces in cladire. Dupa un mic dejun copios traditional turcesc, am purces din nou la drum. Mai aveam multe de explorat in roadtrip-ul nostru prin Turcia cu copiii.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare